ACTUEEL

GGZ Friesland doet proef met tv in isoleercel

GGZ Friesland doet proef met tv in isoleercel

De psychiatrische instelling GGZ Friesland heeft bij wijze van proef een mediazuil in een isoleercel geplaatst. De instelling heeft dat woensdag bekendgemaakt. Patiënten kunnen in de separeerruimte via de zuil televisie kijken, maar ook informatie achterhalen over hun behandeling. Bedoeling is het verblijf van de patiënt prettiger te maken.

Psychiatrische instellingen hebben van de overheid opdracht gekregen om het aantal opnames in isoleercellen zo veel mogelijk terug te dringen. Als mensen toch in de separeercel belanden, bijvoorbeeld omdat ze een gevaar zijn voor anderen, dient het personeel hen zo goed mogelijk te begeleiden.

Politiecel

In sommige politiecellen hebben arrestanten ook de beschikking over de mediazuilen. GGZ Friesland besloot het idee in de psychiatrie te introduceren. Volgens een woordvoerder is de instelling de eerste van Nederland die de zuil heeft.

Rustgevend

Volgens de instelling moet de televisie wel een rustgevend effect hebben op de patiënt. Mocht de persoon zich overgeven aan pornoprogramma's of andere heftige televisie, dan kan het kanaal door personeelsleden worden uitgeschakeld. De mediazuil is beschikbaar gesteld door de fabrikant. De instelling moet er een kleine vergoeding voor betalen. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top