ACTUEEL

Zorggroep Rijnmond benadrukt band met kerk

Zorggroep Rijnmond benadrukt band met kerk

Zorggroep Rijnmond, een concern dat ouderenzorg aanbiedt in de regio Rotterdam, wil de band met kerken aanhalen. De aftrap daarvoor wordt zaterdag gegeven tijdens een symposium in de Maasstad.

Professionalisering

Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Volgens woordvoerder Jos Brakkee van Zorggroep Rijnmond hebben alle bejaardenhuizen van het concern een christelijke achtergrond. Als gevolg van fusies en professionalisering hebben de kerken echter al langere tijd geen betrokkenheid meer bij de directe aansturing van de zorgvoorzieningen. In de krant zegt Brakkee: „Dat de zorg meer in handen is gekomen van professionals, is onvermijdelijk. Maar het wordt als een gemis ervaren dat er nog nauwelijks sprake is van een band."

Christelijk karakter

De woordvoerder stelt dat een aanzienlijk deel van de cliënten van Zorggroep Rijnmond een christelijke achtergrond heeft, al is dat geen vereiste om in onze voorzieningen te wonen. Het christelijke karakter van de tehuizen komt onder andere naar voren in het feit dat er in alle voorzieningen een geestelijk verzorger is aangesteld.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gijs

8 maart 2011

Een GV is onderdeel van de AWBZ en verplicht, dus Zorggroep Rijmond is hiermee geen uitzondering!

Top