ACTUEEL

Multimediaproductie helpt laaggeletterden met gezondheid

De nieuwe multimediaproductie Lees en Schrijf! Gezondheid de Stichting Expertisecentrum ETV.nl dinsdag heeft gelanceerd, helpt laaggeletterden bij het verbeteren van lees-, schrijf- en rekenvaardigheden gericht op de gezondheid.

Geletterdheid

Van alle factoren die invloed hebben op de gezondheid, is de beheersing van lees- en schrijfvaardigheden de meest invloedrijke. Geletterdheid vergroot de kennis om gezonde keuzes in het leven te maken, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Lees en Schrijf! Gezondheid

Lees en Schrijf! Gezondheid is de nieuwste serie in de succesvolle reeks Lees en Schrijf! om laaggeletterdheid aan te pakken. De productie bestaat uit een programma op regionale televisie, een werkboek en een oefenwebsite. In twaalf televisieafleveringen bezoeken mensen een arts of andere zorgverlener. Internist-endocrinoloog Marcel Twickler geeft tips over gezond leven en uitleg over het menselijk lichaam. De multimediaproductie helpt laaggeletterden stap voor stap hun basisvaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd gezonder te leven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top