ACTUEEL

TSN neemt Thuiszorg Groningen over

TSN neemt Thuiszorg Groningen over

TSN Thuiszorg, dochterbedrijf van schoonmaakgigant Asito Dienstengroep uit Almelo, neemt Thuiszorg Groningen over. Dat hebben Asito en de Groninger zorgorganisatie maandag bekend gemaakt.

Perikelen

Thuiszorg Groningen ging in 2009 als onderdeel van de landelijke organisatie Meavita failliet. Ongeveer zeshonderd van de 4500 medewerkers kwamen toen op straat te staan. Sindsdien werd de organisatie met hulp van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) overeind gehouden. De Groninger thuiszorgorganisatie telt 4300 mensen en een jaaromzet van circa 18 miljoen euro. TSN Thuiszorg is de grootste thuiszorgspecialist van Nederland met ruim 23.000 medewerkers en veertig vestigingen in het land.

Snijden in personeelsbestand

TSN wil de komende maanden snijden in het personeelsbestand van het management en de ondersteunende diensten. Voor de zorgverleners en patiënten verandert er nagenoeg niets, verzekerde directeur Hans Kroeze van Asito Dienstengroep. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet de overname nog goedkeuren. De partijen verwachten uit die hoek geen problemen.

Er bestond al geruime tijd onrust binnen de organisatie. Zo heeft de ondernemingsraad begin februari het vertrouwen in bestuurder Filia Kramp opgezegd. (ANP/Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 maart 2011

Volgens mij gaat het om een omzet van 85 miljoen ipv 15 miljoen zoals in dit artikel overgenomen van TC Tubantia. Het bedrag is in TC Tubantia inmiddels aangepast. ben benieuwd wanneer deze fout wordt hersteld.

Top