ACTUEEL

Diakonessenhuis sluit intensive care tijdelijk

Het Diakonessenhuis heeft een opnamestop afgekondigd op de Intensive Care Unit (ICU) van het Diakonessenhuis locatie Utrecht. Deze maatregel werd getroffen toen dinsdag 15 maart Clostridium difficile infectie werd vastgesteld bij drie patiënten.

Besmetting

Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen om verdere besmetting van patiënten te voorkomen conform de protocollen en richtlijnen die alle ziekenhuizen in Nederland hanteren. In dat kader is voor de ICU direct een opnamestop afgekondigd. De nog aanwezige patiënten worden na ontslag van de ICU nog enige tijd in strikte isolatie op verpleegafdelingen behandeld en verzorgd.

Maatregelen

Bij patiënten die in de afgelopen weken op de ICU verbleven wordt nagegaan of ook bij hen sprake is van besmetting met de bacterie. In de komende dagen wordt de ICU meerdere malen grondig ontsmet. Er zijn diverse maatregelen getroffen voor de opvang van mogelijk ICU-behoeftige patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Hiermee blijft de kwaliteit van zorg gewaarborgd.  De verwachting is dat rond 23 maart de ICU weer in gebruik kan zijn.

Clostridiumbacterie

De Clostridiumbacterie wordt met enige regelmaat in Nederlandse ziekenhuizen aangetroffen. Bij mensen met een verminderde weerstand kan de besmetting tot een infectie leiden. Gezonde mensen die ermee besmet zijn worden er in principe niet ziek van, maar zij kunnen de bacterie wel overbrengen via handen of kleding.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top