ACTUEEL

Minder doorverwijzingen van huisarts nodig

Minder doorverwijzingen van huisarts nodig

Straks hoeven mensen niet meer eerst langs de huisarts om een verwijzing te halen voor een bezoek aan de diëtist, ergotherapeut, logopedist, orthoptist en podotherapeut. Het kabinet heeft dit vrijdag op voorstel van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ingestemd met deze wijziging van de Wet BIG.

Huisarts ontlasten

De bedoeling van de maatregel is om de huisarts te ontlasten, zodat hij meer tijd overhoudt voor andere zaken. Voor een bezoek aan andere paramedici, zoals de fysiotherapeut, oefentherapeut, mondhygiënist en huidtherapeut, is al geen doorverwijzing meer nodig. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

De Vogelvrije Huisarts

16 mei 2011

“De bedoeling van de maatregel is om de huisarts te ontlasten, zodat hij meer tijd overhoudt voor andere zaken."
Meer tijd voor het invullen van de toenemende onzinnige verklaringen en machtigingen van verzekeraars: Medisch noodzakelijke medicijnen, steunkousen, peroneusveer etc etc.. Van een verzekeraar kreeg ik een brief of de indicatie voor een peroneusveer goed was, nl: is er sprake van motorisch uitval?
Bij gebrek aan een medisch woordenboek of de mogelijkheid tot googelen kreeg ik daar een bief over Blijkbaar denken ze dat een Klapvoet het geluid is van 2 voeten die tegen elkaar klappen."

Top