ACTUEEL

Boxmeer krijgt dialysecentrum nierpatiënten

Nierpatiënten uit de omgeving van Boxmeer kunnen vanaf maandag maandag 4 juli veel reistijd en vervoerskosten besparen. Ze hoeven niet meer drie maal per week voor dialyse naar centra in Veghel, Nijmegen en Venlo, maar kunnen dan terecht in het Dialysecentrum Boxmeer. Het nieuwe centrum dat is opgericht door het UMC St Radboud in Nijmegen en het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer, is gevestigd in het Maasziekenhuis.

Samenwerking

Internisten-nefrologen van beide ziekenhuizen werken hier intensief samen. De verpleegkundige zorg wordt gegeven door ervaren dialyseverpleegkundigen uit Nijmegen. Dr. John Jacobs, internist-nefroloog van het Maasziekenhuis Pantein: ‘Het is fantastisch voor de patiënten uit onze omgeving dat ze dicht bij huis terecht kunnen voor dialyse. Het scheelt niet alleen in reistijd, ook de vervoerskosten vallen veel lager uit.’

Uitbreiding

Het Dialysecentrum Boxmeer beschikt over tien stoelen en is drie dagen per week geopend. Per dag kunnen maximaal twintig patiënten terecht voor dialyse. Het Dialysecentrum start met tien patiënten. In de toekomst kunnen er veertig patiënten terecht en krijgt het centrum ruimere openingstijden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top