ACTUEEL

Borstkankeronderzoek gaat de grens over

Onderzoekers uit Maastricht zijn samen met collega’s uit Luik, Hasselt en Aken een regionaal onderzoeksproject gestart rond het vroegtijdig opsporen van borstkanker. Met het Eurregio-onderzoek is een budget van bijna 6 miljoen euro gemoeid.

Het achterliggende onderzoeksdoel is om door het opsporen van een heel klein aantal kwaadaardige cellen in het bloed, kanker eerder te kunnen opsporen dan met de huidige technieken. Deze techniek kan interessant zijn zowel  met het oog op screening van met name hoog risico patiënten, als ook voor het vroeg opsporen van uitzaaiingen.

Reputatie

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ werkt in dit project samen met een aantal centra zoals het Centre Spatial De Liège in Luik - waar een belangrijk deel van de optische en electronische expertise zal worden ontwikkeld om met micro-technologie voor deze vraagstelling  succesvol te zijn. In dit veld van onderzoek is ook Instituut voor Materiaal Onderzoek van de Universiteit Hasselt actief en heeft een vooraanstaande reputatie in dit vakgebied. Verder participeren de RWTH en het Klinikum in Aken en het Frauenhofer Instituut  in Aken in het project.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top