ACTUEEL

Verpleegkundige misdroeg zich met patiënten

De GGZ Zuidwest-Drenthe heeft een verpleegkundige ontslagen omdat die seksuele handelingen pleegde met vrouwelijke patiënten. Dat meldde Rien Kooijman van de instelling woensdag naar aanleiding van berichtgeving van RTV Drenthe.

Het ontslag vond eind mei al plaats, nadat een patiënt een ‘signaal’ had afgegeven. De werknemer, die al ruim 10 jaar in dienst was, is na de melding op non-actief gesteld. Onderzoek bij alle patiënten die de man in die tijd onder zijn hoede heeft gehad, wees uit dat er sprake was van 4 tot 6 gevallen, aldus Kooijman. Onder meer sms-verkeer zou dat uitwijzen. De man is toen onmiddellijk ontslagen. De GGZ heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingelicht.

Aangifte

De instelling gaat ook aangifte doen, meldt de provinciale omroep. Als er sprake is geweest van onvrijwillige seksuele contacten, is dat strafbaar. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid, hoewel de instelling wel een sterk vermoeden heeft dat het onvrijwillig was. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

xandely

24 augustus 2011

deze verpleegkundige is zeker niet de enige verpleegkundige van ggz drenthe die ongepast gedrag vertoont.veel signalen van clienten en exclienten zijn jarenlang genegeerd.nu het in de kranten staat kan/wil ggz drenthe ineens wel reageren op signalen?!!die instelling is door en door verrot.

Top