ACTUEEL

Zorgconcern Zonnehuizen financieel in problemen

Zorgconcern Zonnehuizen financieel in problemen

Het zorgconcern Zonnehuizen zit in acute financiële problemen en moet zijn uiterste best doen om een faillissement te voorkomen. Dat meldt het FD.

Rode cijfers

Zonnehuizen sloot het boekjaar 2010 af met een verlies van 16 miljoen euro. Maandelijks loopt het verlies nu op met 0,5 miljoen euro. De organisatie heeft haar hoop gevestigd op het herstelplan dat volgende week moet worden­ goedgekeurd. Dit plan behelst onder meer een reorganisatie waarbij tussen de 350 en 400 van de in totaal 2.300 banen dreigen te verwijnen. Vakbonden en bestuur proberen meer ontslagen te voorkomen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant is Zonnehuizen in gesprek met andere partijen over ‘een sa­menwerking’.

Zonnehuizen

Zonnehuizen werkt op antroposofische grondslag en is actief in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en speciaal onderwijs voor kinderen en volwassenen.

Meavita

Interim-bestuurder Charles Laurey zegt in het FD dat de situatie bij Zonnehuizen vergelijkbaar is met die van zorgconcern Meavita in 2008. Zonnehuizen is net als Meavita te snel gefuseerd en daardoor onvoldoende in control op dit moment.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top