ACTUEEL

Emmer chirurg eerder veroordeeld in Duitsland

Chirurg Nick Reijnen is voor zijn komst naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen betrokken geweest bij minimaal drie medische fouten in Duitsland. In 2005 werd Reijnen door de rechtbank in Leer als chefarts veroordeeld tot een boete van 12.600 euro voor dood door schuld. Dit meldt het Dagblad van het Noorden (DvhN).

Schuldig

Het Scheper Ziekenhuis stopte onlangs per direct met het uitvoeren van maagverkleinigingen, nadat sprake was van een aantal ernstige complicaties en sterfgevallen. Volgens DvhN opereerde Reijnen in 2002 een 66-jarige man in Leer, waarbij na de operatie een doek in de buik achterbleef. De rechtbank achtte Reijnen schuldig aan de dood van de man en veroordeelde hem tot een geldboete. Ook zou Reijnen twee patiënten hebben verwisseld en voerde hij een liposuctie uit bij een vrouw die vanwege een liesbreuk in het ziekenhuis lag.

Schokkende feiten

Ten tijde van zijn veroordeling voor het sterfgeval was Reijnen al werkzaam in Emmen. De directie van het Scheper Ziekenhuis zegt volgens het DvhN niet op de hoogte te zijn van de Duitse feiten en noemt deze 'schokkend'. Reijnen zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Volgens het ziekenhuis kiest hij ervoor geen contact te hebben met de media.

Gevensuitwisseling

Volgens de Orde van Medisch Specialisten is er niet of nauwelijks sprake van internationale gegevensuitwisseling over medische fouten. "Die registratie staat nog in de kinderschoenen. Daardoor zie je wel vaker dat specialisten naar een ander land vertrekken als ze ergens veroordeeld zijn", aldus woordvoerster Ellen van Rooij.

Letselschadebureau Pals Groep heeft donderdag bekendgemaakt dat inmiddels acht schadeclaimverzoeken tegen het Scheper Ziekenhuis zijn ingediend. Zes mensen willen een schadevergoeding, omdat bij hen na een maagoperatie in het ziekenhuis complicaties optraden. Twee aanvragers zijn familieleden of partners van patiënten die na een maagverkleining in het ziekenhuis zijn overleden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

abbas

2 juli 2009

al deze mensen die nu bij de pals groep een claim indienen

zouden zich moeten afvragen is de pals groep wel zo een goede keuze is geweest.??

abbas

31 juli 2009

Persoonlijk denk ik dat mensen die nu hun hulp zoeken bij de pals groep beter moeten nadenken of het zinvol om deze letselschade bedrijf in te schakelen omdat ik ervan overtuigd ben dat ze betere resultaten voor zichzelf kunnen behalen bij een andere advocaten kantoor.Ook ik heb die fout gemaakt

waarbij niet ik maar de palsgroep garenspint.

Top