ACTUEEL

Sluiting dreigt voor polikliniek kindermishandeling

De forensische polikliniek in Utrecht die kindermishandeling onderzoekt, moet mogelijk volgend jaar de deur sluiten. De tijdelijke subsidie voor zaken die via politie en justitie binnenkomen, loopt dit jaar af. Dat bevestigde een woordvoerster van de Van der Hoeven Stichting dinsdag na berichtgeving in Trouw.

Geen subsidie

De enige polikliniek in zijn soort kreeg door het groeiende aantal meldingen fors meer zaken te verwerken. Die komen steeds vaker via hulpverleners binnen en daarvoor krijgt de polikliniek geen subsidie. De kosten worden daarom nu nog uit eigen zak betaald, maar dat is met het einde van de tijdelijke subsidie niet langer mogelijk.

Aandacht politiek

De SP vroeg dinsdag aandacht voor de zaak. De partij wilde van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid & Justitie) de garantie krijgen dat de polikliniek de deuren open kan houden.

Hoop

Teeven stelde dat zijn ministerie al een half miljoen euro heeft toegezegd en dat het wachten nu nog is op het ministerie van Volksgezondheid. Half december is er meer bekend. Teeven wekte wel de indruk dat het goed komt. “Alles komt op z'n pootjes terecht”, aldus de bewindsman. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top