ACTUEEL

Celstraf geëist tegen directeur verslavingskliniek

Na zijn collega Bas de B. is ook directeur Niels S. van verslavingskliniek Addictioncare in Veldhoven in opspraak geraakt. De officier van justitie in Den Bosch eiste donderdag tegen hem voor een poging tot zware mishandeling 2 jaar celstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

Ruzie onder invloed

Het Openbaar Ministerie zegt dat hij op 6 augustus dit jaar bewust en met opzet het volle terras van een café in Oerle is opgereden nadat hij ruzie kreeg met een bezoeker. Twee aanwezigen werden geraakt maar niemand raakte gewond.

Niels S. legde de rechter donderdag uit dat hij in het café ruzie kreeg met iemand die een drankje weigerde. Hij was op dat moment onder invloed van alcohol en cannabis, bekende hij. Getuigen zeggen dat hij ook harddrugs had gebruikt.

De verdachte werd het café uitgezet. Hij erkent dat hij daarna lomp zijn auto voor het terras heeft gekeerd en op het trottoir belandde. Getuigen zeggen dat hij daarna met volle snelheid achteruit het terras opreed. Niels S. zegt dat dat per ongeluk gebeurde en dat hij niet de opzet had om iemand te raken.

Addictioncare

Niels S. is de de grondlegger van Addictioncare en bekend van zijn optreden als ex-verslaafde in het BNN-programma Spuiten en Slikken. De Raad van Toezicht heeft hem vanwege het incident deze week op non-actief gezet en is een ontslagprocedure begonnen.

Vorige week werd directeur Bas de B. van Addictioncare al op non-actief gezet nadat hij op Schiphol was opgepakt omdat hij in een vliegtuig opschudding had veroorzaakt. Hij probeerde nooddeuren te openen en de cockpit binnen te komen. Mogelijk was hij onder invloed van alcohol en medicijnen. Naar eigen zeggen had een dokter in Zuid-Afrika hem verkeerde medicatie gegeven. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top