ACTUEEL

Brabantse ziekenhuizen steunen Serious Request

De couveuseafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de neonatale intensive care unit (NICU) van het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven steunen de 3FM-actie Serious Request. Medewerkers organiseren daarvoor allerlei activiteiten om geld in te zamelen.

Het Rode Kruis en 3FM vragen met Serious Request ieder jaar aandacht voor een stille ramp. Dit jaar concentreert de actie zich op moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Dit thema raakt aan het werk op de couveuseafdeling, vinden Paul van Hal, unithoofd Perinatologie van het MMC en Miranda Verbiest, neonatologieverpleegkundige. “Wij weten vanuit de couveuseafdeling dat moeders vaak de spil zijn van het gezin, mede daarom voelen we ons verbonden met dit goede doel”, aldus Van Hal en Verbiest. “Eveneens hebben vele sponsoren ons gesteund voor de divisie Vrouw en Kind en nu kunnen wij iets terug doen.”

Couveusebakfiets

In het kader van actie trekken medewerkers van de NICU en van de couveuseafdeling van het JBZ  naar Leiden, waar dit jaar het Glazen Huis staat, met een bakfiets met couveuse die als collectebus dienst doet. Tijdens hun fietstocht bezoeken zij verschillende ziekenhuizen om geld in te zamelen. De couveusebakfiets komt op vrijdag 23 december rond het middaguur in Leiden aan, waarna de medewerkers van het JBZ en MMC het gedoneerde bedrag overhandigen aan Serious Request.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top