ACTUEEL

ASZ kiest voor twee hoofdlocaties

Het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASZ) concentreert de komende jaren alle klinische activiteiten op twee hoofdlocaties in Dordrecht en Zwijndrecht. Voor de locatie Sliedrecht betekent dit dat het merendeel van de operaties en de Dagbehandeling worden overgeheveld naar de locatie Zwijndrecht.

Voor wat betreft de profilering van de twee hoofdlocaties kiest het ASZ er voor om hoogcomplexe en acute zorg, inclusief acute verloskunde, in Dordrecht aan te bieden. In Zwijndrecht ligt het accent op minder risicovolle en planbare zorg. De locatie Sliedrecht behoudt het Pijnbehandelcentrum inclusief de daarbij behorende operatieve ingrepen, alsmede een breed pakket van twintig poliklinische specialismen.

Toekomstbestendig

Door deze strategische keuze blijft het Albert Schweitzer ziekenhuis een toekomstbestendige, efficiënt werkende organisatie die blijvend hoogwaardige, topklinische zorg kan leveren, zo denkt het ziekenhuis. Het ziekenhuis zet begin 2013 de eerste stappen naar de herinrichting, wanneer in Zwijndrecht vier nieuwe OK's in bedrijf worden genomen. Met het oog op de herinrichting houdt het ASZ  de locatie Amstelwijck in Dordrecht aan. Deze zou aanvankelijk komend jaar worden afgestoten “Amstelwijck blijft nog even open, voornamelijk om voldoende capaciteit te waarborgen in de jaren. van verhuizingen en verbouwingen die we nog tegemoet gaan als gevolg van deze keuzes”, aldus bestuurder John Taks. “Zodra Dordwijk en Zwijndrecht volgens plan zijn ingericht, gaat Amstelwijck dicht, liefst vóór 2020. "

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top