ACTUEEL

Thuiszorgorganisatie wil af van private partner

Thuiszorgorganisatie wil af van private partner

De Noord-Hollandse zorgaanbieder De Omring wil weer volledige zeggenschap krijgen over de thuiszorgactiviteiten. Met het oog hierop is Omring voornemens de private samenwerkingspartner ISS Cure & Care uit te kopen.

Het overnameplan is opmerkelijk omdat De Omring enkele jaren geleden als één van de eerste zorginstellingen in Nederland samenwerking zocht met een commerciële partij. Dit resulteerde in Omring Thuisservice, een joint venture tussen De Omring en ISS Hospital Services. Bestuurder Marjo Ligthart van De Omring had destijds hoge verwachtingen van de samenwerking. “Door samenwerking met een bedrijf dat gepokt en gemazeld is in een commerciële omgeving, denkt De Omring de omschakeling naar de WMO sneller en vooral beter te kunnen maken”, aldus Ligthart.

Geen commentaar

Blijkens een melding bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is De Omring nu voornemens weer uitsluitende zeggenschap te verkrijgen over Omring Thuisservice. De Omring wil geen commentaar geven op dit voornemen. Daardoor is ook onduidelijk hoeveel de overname De Omring gaat kosten.  

  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top