ACTUEEL

Groeiende animo voor groene stroom in zorg

Zorginstellingen tonen groeiende belangstelling voor de verduurzaming van hun stroomvoorziening. Dat concludeert inkoopcoöperatie Intrakoop op basis van een nieuwe overeenkomst met energieleverancier Eneco.

Bij de nieuwe afnameovereenkomst met Eneco, die tot en met 2015 loopt, heeft Intrakoop expliciet aandacht willen besteden aan duurzaamheid. De inkoopcoöperatie wil daarmee het concept van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een impuls geven.

Budgetdruk

Volgens Gijs van Leeuwen, adviseur bij Intrakoop, slaat dit aan. Van het huidige afnametotaal van 950 miljoen kilowattuur  is 100 miljoen kilowattuur groene stroom. Dit is een groei van 25 procent. “Ik vind het opvallend dat erin deze tijd van budgetdruk onder zorginstellingen toch groeiende animo is voor verduurzaming van de elektriciteitsvoorziening”, stelt Van Leeuwen. “Terwijl je zou kunnen verwachten dat instellingen daar bij dalende budgetten juist op bezuinigen.”  

Grootste afnemer

Met een afnametotaal van nu 950 miljoen kilowattuur, groeiend naar 1,1 miljard kilowattuur in 2014, is Intrakoop als vertegenwoordiger van de zorgsector de grootste publieke afnemer van elektriciteit in Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top