ACTUEEL

Nuts Ohra geeft 1 miljoen voor zorg met hart

Nuts Ohra geeft 1 miljoen voor zorg met hart

Fonds NutsOhra trekt dit jaar 1 miljoen euro uit voor projecten die bevorderen dat het hart weer komt in de gezondheidszorg. Hiermee wil het fonds een impuls geven aan initiatieven die de kwaliteit van leven verbeteren van mensen die zorg nodig hebben. De inschrijving is geopend tot 1 november 2012.

Zorg met hart

Het thema ‘hart in de zorg’ ligt in de kern van de doelstellingen van het landelijke fonds, dat financiële ondersteuning geeft aan projecten in de gezondheidszorg. De roep om meer aandacht voor de menselijke maat wordt luider en er ontstaan initiatieven die bevorderen dat het hart weer terugkomt in de gezondheidszorg, signaleert Fonds NutsOhra.

“Het is voor de gezondheidszorg van groot belang dat zorgverleners gemotiveerd zijn. Niet alleen voor hun eigen arbeidssatisfactie, maar vooral omdat zij werken voor vaak kwetsbare mensen die van hen afhankelijk zijn. Respectvolle behandeling, aandacht en af en toe een luisterend oor hebben een positief effect op het welbevinden van de patiënt/cliënt.”

Trend

De gezondheidszorg heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op efficiëntie, productie en verantwoording. Binnen dit verzakelijkte, bedrijfsmatige klimaat werken betrokken zorgverleners die ervoor hebben gekozen iets te willen betekenen voor mensen die zorg nodig hebben. Zij hebben vaak het gevoel hier te weinig invulling aan te kunnen geven, en hier wil Fonds NutsOhra helpen verandering in te brengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top