Masterclass: Oplossingen in zorg en wonen

  • 24 november 2015
  • Business Universiteit Nyenrode, Breukelen
  • 14:30 - 19:00
  • € 295,= excl. BTW en inclusief koffie/thee, netwerkborrel en buffet

Het aantal ouderen groeit sneller dan ooit nu de babyboomers massaal met pensioen gaan. Om de kosten hiervan te beheersen, heeft de overheid de toelatingscriteria verhoogd en verschuift de zorg voor o...

Beschrijving

Het aantal ouderen groeit sneller dan ooit nu de babyboomers massaal met pensioen gaan. Om de kosten hiervan te beheersen, heeft de overheid de toelatingscriteria verhoogd en verschuift de zorg voor ouderen naar gemeenten.

Zorginstellingen en zorgondernemers spelen actief in op de ontwikkelingen in de “nieuwe” woonzorgmarkt. Nieuwe woonvormen ontstaan. Voor welke oplossingen wordt gekozen? Wat is de rol van “Big Data” daarbij? Hoe zit het met de financiering? Twee casussen staan centraal tijdens deze masterclass.

Deze interactieve masterclass wordt georganiseerd door het Instituut voor Vastgoed en Duurzaamheid (IVVD) en Skipr en wordt gehouden bij Business Universiteit Nyenrode in Breukelen.

Programma

Uw moderator tijdens deze masterclass is Ruud Koolen, hoofdredacteur van Skipr 

14.30  Ontvangst
15.00 Van zorg naar welbevinden
Inleiding over de noodzaak tot samenwerking in de keten en een integrale kijk op het publieke vastgoed - Sibo Arbeek (partner ICSadviseurs)

15.30
 


De invloed van Big Data op de zorgvastgoedportefeuille van Cartinreggeland
Behandeling van een concrete casus in de wijk Berflo in de gemeente Hengelo waar Big Data een duidelijke invloed had op de uitkomst - Eric Temmink (directeur wonen Carintreggeland) & René van der Meer (directeur Analysecentrum)

16.30  Pauze
17.00
 


De Zorgbutler: Zelfstandig wonen met de zorg binnen handbereik
Behandeling van de transformatie van een voormalig verzorgingshuis naar de nieuwe zorgformule “De Zorgbutler” - Hans van Putten (directeur de Drie Notenbomen)

17.45 


Mogelijkheden om de financiering van zorg & wonen te regelen
Hoe ontwikkelingen op de markt voor zorg en wonen invloed hebben op de manier waarop nieuwe voorzieningen gefinancierd kunnen worden - Caspar Boendermaker (BNG Bank)
18.15

Netwerkborrel + buffet

19.00  Einde

Download hier een PDF met een uitgebreide beschrijving van de masterclass.

Voor wie?

Voor verantwoordelijken voor zorg en wonen en het zorgvastgoed binnen zorginstellingen en woningcorporaties en voor diegene die in hun dagelijks werk met zorgvastgoed te maken hebben.

Locatie

"De Masterclass vindt plaats op Nyenrode Business Universiteit te Breukelen."

Aanmelden

Schrijf u nu in door op de inschrijf-knop op deze pagina te klikken. U komt dan bij een het inschrijfformulier op http://www.ivvd.nl/inschrijven/ 

Sponsors

Masterclass: Oplossingen in zorg en wonen

Datum
24 nov 2015
Tijd
14:30 - 19:00
Locatie
Business Universiteit Nyenrode, Breukelen
Kosten

€ 295,= excl. BTW en inclusief koffie/thee, netwerkborrel en buffet

premium wordpress themes Business Universiteit Nyenrode

Gerelateerd