Over deze masterclass
The (how not to) crash course for AI
Artificial intelligence (AI) rukt zo snel op in de zorg dat ontwikkelingen nauwelijks bij te houden zijn. Aan de toegevoegde waarde wordt niet getwijfeld. Diverse succesvolle initiatieven zorgen voor een honger naar meer. Maar toch blijkt het optimaal benutten van de potentie van AI in de praktijk lastig.
Investeer nu in actuele kennis over AI
Nu is het moment om te investeren in uw kennis over AI. Want voor het laten slagen van AI in uw zorgorganisatie is juiste actuele kennis en een gestructureerde aanpak essentieel. Als leider bent u nu aan zet. Tijdens de Skipr Masterclass Artificial Intelligence nemen experts en koplopers uit de praktijk u in één dag mee over de ins en outs van AI.
Daarom deze masterclass:
- Ontdek welke kansen en mogelijkheden AI biedt voor uw zorgorganisatie
- Ken de essentiële begrippen van AI om het goede gesprek te kunnen voeren
- Krijg inzicht in de succesfactoren en valkuilen van de implementatie van AI
- Ontdek de ethische-filosofische aspecten van AI
- Hoe komt u van visie naar uitvoering? Krijg praktische tips & tricks
85% van alle AI projecten komen nooit tot productie, maar blijven eindeloos in de ontwikkelfase hangen. Ontdek in één dag hoe u AI succesvol inzet in uw organisatie.
Informatie
Datum
19 mei 2022
Locatie
Van der Valk Hotel Utrecht, Utrecht
Tarief
- Collegatarief (v.a. 2 pers.)
- € 399,-
- Standaard tarief
- € 499,-
Gratis boek Geheelmeesters
Als deelnemer ontvangt u het boek ‘Geheelmeesters’ van Egge van der Poel, Martijn Buitenhuis en Nart Wielaard gratis bij uw deelname.
Egge van der Poel
Floortje Scheepers
Marcel Levi
Paul Elbers
Bram van Ginneken
Sietske Rozie
Marianne Boenink
Diederik Gommers
Erik Ranschaert
Wouter Bulten
Wouter Kroese
Arthur Post Uiterweer
Voor wie?
Deze masterclass is ontwikkeld voor professionals in de zorg. Denk aan functies als:
- directeur, manager, afdelingshoofd
- lid raad van bestuur / toezicht
- business analist
- medisch specialist
- adviseur, projectleider
Ga aan de slag met:
- De kansen van AI voor uw organisatie
- De essentiële begrippen van AI om het goede gesprek te kunnen voeren
- Succesfacturen en valkuilen van de implementatie van AI
- De ethische-filosofische aspecten van AI
- Praktische tips & tricks om van visie naar uitvoering te komen.
Als leider bent u nu aan zet. Investeer in actuele kennis over AI. Schrijf u in.
Accreditatie
Deze masterclass is geaccrediteerd bij ABAN voor cluster 1,2 en 3 voor 5 punten.
Heeft u een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? Mail uw verzoek naar leonie.vanhelten@bsl.nl. Wij zullen bij relevante aanvragen én meerdere aanvragen het verzoek in overweging nemen.
In één dag
85% van alle AI projecten komen nooit tot productie, maar blijven eindeloos in de ontwikkelfase hangen. Ontdek in één dag hoe u AI succesvol inzet in uw organisatie.
Experience plein
Tijdens deze masterclass maakt u kennis met een aantal toepassingen in de zorg op het gebied van Artificial Intelligence op het experience plein.
Programma
Wat is AI en wat is het vooral niet? Wat kan de toegevoegde waarde zijn voor de zorg en waar zit mogelijk de keerzijde? In hoeverre moet data / AI onderdeel zijn van de strategie van een zorgorganisatie? Wat is de visie van de zorgbestuurder op AI? Marcel Levi deelt tijdens deze lezing zijn ervaringen en inzichten over AI.
Egge van der Poel deelt zijn persoonlijke visie op de hype rondom big data en hoe we daar op een verantwoorde manier binnen allerlei organisaties waarde mee kunnen creëren.
Tijdens deze lezing leert u:
- De 21 verschillende buzz words die u nodig heeft om te kunnen praten over AI
- Hoe AI op een verantwoorde manier ingezet kan worden in de zorgsector
- Tips en tricks voor het gebruik van AI
85% van alle AI projecten komen nooit tot productie, maar blijven eindeloos in de ontwikkelfase hangen. Toch zijn er diverse succesvolle initiatieven van AI in de zorg. Tijdens deze talkshow vertellen experts van succesvolle praktijkcases hun ‘why, how en what’. Hierbij staat het vraagstuk ‘implementeren van AI’ centraal. Egge van der Poel diept tijdens een interview met deze sprekers de volgende vraagtstukken uit:
- Hoe krijg je AI op de strategische agenda?
- Hoe geef je vorm aan de implementatie van AI?
- Wat is het plan van aanpak?
- Wat zijn de valkuilen en succesfactoren bij implementatie van AI?
- Hoe enthousiasmeer je de organisatie? Hoe creëer je een beweging?
Cases en sprekers
- ICU data
door prof. dr. Diederik Gommers, hoogleraar IC geneeskunde, intensivist en afdelingshoofd Erasmus MC
door Paul Elbers, intensivist Amsterdam UMC
door Wouter Kroese, director Pacmed
- AI for imaging
door Bram van Ginneken, professor of Functional Image Analysis bij Radboudumc
door Wouter Bulten, Chief Innovation Officer bij Aiosyn
door CEO Arthur Post Uiterweer
Psychiatrie heeft bij uitstek met complexiteit te maken. Menselijk gedrag is te complex, dynamisch en veranderlijk om volledig te kunnen doorgronden met logica en te vatten in modellen of kaders. Data is belangrijke input om beslissingen te ondersteunen, maar de kracht zit hem juist in het combineren van verhalen en data. Floortje Scheepers combineert big data en small stories. Zij laat zien hoe ze in het UMC Utrecht verschillende perspectieven en kennisbronnen in de spreekkamer mixen en hoe belangrijk het is om snel kennis te delen en samen te werken. Als we ons gezamenlijke leervermogen willen vergroten en versnellen, is combineren van tools en technieken en het in samenhang en samenspraak met elkaar ontdekken de enige weg voorwaarts.
Sietske Rozie neemt u vanuit haar praktijkervaring als radioloog mee in het belang van medisch leiderschap en AI. Zij geeft tijdens haar lezing antwoord op de volgende vragen:
- Hoe kunnen artsen zich voorbereiden op de komst / implementatie van AI en wat is daarvoor nodig?
- Waarom is medisch leiderschap belangrijker dan ooit?
- Op welke niveaus kan het zorgpad van AI worden toegepast?
- Wat is de rol van de patiënt als stakeholder?
- Welke ethische-filosofische discussie over de gevolgen van een bredere toepassing van AI moeten we nu met elkaar voeren?
De snelle opkomst van AI in de zorg brengt hoopvolle kansen, maar ook ethische en maatschappelijke uitdagingen met zich mee. Met enige regelmaat zijn er controverses waaruit blijkt dat toepassing van AI niet automatisch tot betere zorg leidt. Zo kan AI tot ongelijkheid leiden als onderliggende algoritmes bepaalde patiëntengroepen bevoordelen. Ook is niet direct duidelijk wie er verantwoordelijk is als gebruik van AI leidt tot misdiagnose of onjuiste behandeling. En hoe de bescherming van privacy van patiënten en burgers te borgen als zorgorganisaties samenwerken met techbedrijven? Om verantwoorde innovaties te ontwikkelen is het nodig dergelijke ethische en maatschappelijke vragen al bij de start van AI projecten op te pakken. Marianne Boenink neemt u tijdens deze lezing mee in de ethische uitdagingen van AI.
Er zijn diverse spelers op de markt die AI applicaties bieden. Welke spelers zijn dat? Hoe ontwikkelt die markt zich? Wat is er beschikbaar en wat kunt u al gebruiken? Welke moeilijkheden komt u daarbij tegen? Waar moet u op letten bij het kiezen van producten? Welke stappen moeten u ondernemen we om producten aan te schaffen? Hoe kunt u dat financieren? Professor Erik Ranschaert belicht deze vraagstukken vanuit meerdere perspectieven en geeft u praktische tips & tricks voor de samenwerking met leveranciers op het gebied van AI.
Bent u klaar voor
de masterclass Artificial Intelligence?
Schrijf u snel en eenvoudig in.
Locatie
Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan 4
3526 KV Utrecht
Eenmalige investering
- Collegatarief (v.a. 2 personen) 399,-
Vroegboektarief (eerste 10 deelnemers): 449,-- Regulier tarief: 499,-
Vragen?
Bel 030 – 638 36 38 of mail ons via aanmelder@bsl.nl
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met dorien.dejong@bsl.nl