Health Tech Highlights

  • 13 maart 2019
  • Jaarbeurs Utrecht
  • 14:30 - 18:30
  • € 99,- (btw vrij) 

Skipr en de Dutch Delegation brengen belangrijke lessen over technologie voor de zorg naar Nederland. Welke nieuwe inzichten hebben ze februari opgedaan tijdens de HIMSS19 in Orlando, Florida?

Beschrijving

Schaarste brengt nieuwe kansen. Dat thema hebben Nictiz en VMBI, ondersteund door Cognicum – samen de Dutch Delegation – gekozen voor de HIMSS19, het grootste beurscongres over informatie- en communicatietechnologie dat van 10 tot en met 15 februari heeft plaatsgevonden in Orlando, Florida. 

Bent u ook benieuwd naar de inzichten en antwoorden waarmee de congresgangers zijn teruggekomen uit de VS? Wat zijn ze wijzer geworden over schaarste? En wat over leiderschap, HR, professionals, financiën. In het bijzonder over de impact van technologie op de zorg, over robotica en e-health?

Sprekers vertalen inzichten naar Nederland
De lessen die de deelnemers aan de Dutch Delegation hebben geleerd tijdens HIMSS19, brengen zij terug naar de Nederlandse zorg. En wel op woensdag 13 maart in de Utrechtse Jaarbeurs. 

Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad ziekenhuis
#Leiderschap: Schaarste, digitale strategie, lessen van de HIMSS. 
En wat we hebben opgestoken van ons bezoek aan Mercy Virtual? 

Fenna Heyning, internist-hematoloog en directeur STZ
#Zorgprofessionals: Dokter, digitaliseer uw zorg! 

Bestuurder Ineke van Hooff, toezichthouder André Vermeulen en collega's van Kwintes
#Innovatie: digitale vernieuwing bij Kwintes
De organisatie ondersteunt mensen met psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid.

Frido Kraanen, directeur coöperatie en duurzaamheid van PGGM: 
#Financiën: ‘Schaarste, een economische lust of last?’ 
Frido Kraanen geeft verschillende perspectieven op schaarste in de zorg die ons gedrag en het zorglandschap vormgeven. 

Wie vormen de Dutch Delegation?

Nictiz en VMBI organiseren de Dutch Delegation die deelneemt aan congressen in de VS, Europa en Nederland. Zo reist een Nederlandse delegatie van ruim 200 personen in februari naar het immense beurscongres HIMSS19 van de Health Information Management Systems Society (HIMSS). In juni 2019 staat HIMSS Europe in Helsinki op de agenda. En later dit jaar het MIC-congres van VMBI. Cognicum organiseert de congresreizen. Skipr en andere merken van BSL zoals Zorgvisie en Qruxx zijn de komende drie jaren mediapartner van de Dutch Delegation

In het congresprogramma voor de HIMSS meldt de Dutch Delegation: “Er is een groeiend tekort aan gekwalificeerd personeel binnen de zorg. En er staat een grote druk op zowel mens als budget, terwijl de vraag naar zorg toeneemt. Schaarste hoeft echter niet het einde te betekenen. Met flexibiliteit, creativiteit en probleemoplossend vermogen kunnen kansen worden gecreëerd. Aan de hand van de subthema’s bekijken we hoe schaarste kan worden omgezet in oplossingen, met inspirerende sprekers die op creatieve wijze om zijn gegaan met de uitdagingen waar zij voor staan. (…)” 

Gerelateerd