Over deze masterclass
The (how not to) crash course for AI
Artificial intelligence (AI) rukt zo snel op in de zorg dat ontwikkelingen nauwelijks bij te houden zijn. Aan de toegevoegde waarde wordt niet getwijfeld. Diverse succesvolle initiatieven zorgen voor een honger naar meer. Maar toch blijkt het optimaal benutten van de potentie van AI in de praktijk lastig.
Investeer nu in actuele kennis over AI
Nu is het moment om te investeren in uw kennis over AI. Want voor het laten slagen van AI in uw zorgorganisatie is juiste actuele kennis en een gestructureerde aanpak essentieel. Als leider bent u nu aan zet. Tijdens de Skipr masterclass nemen experts en koplopers uit de praktijk u in één dag mee over de ins en outs van AI.
Daarom deze masterclass:
- Ontdek welke kansen en mogelijkheden AI biedt voor uw zorgorganisatie
- Ken de essentiële begrippen en belangrijkste principes van AI om het goede gesprek te kunnen voeren
- Krijg inzicht in de succesfacturen en valkuilen van de implementatie van AI
- Ontdek de ethisch-filosofische aspecten van AI
- Hoe komt u van visie naar uitvoering? Krijg praktische tips & tricks
85% van alle AI projecten komen nooit tot productie, maar blijven eindeloos in de ontwikkelfase hangen. Ontdek in één dag hoe u AI succesvol inzet in uw organisatie.
Sprekers
Egge van der Poel
Wouter Kroese
Maurits Kaptein
Bart-Jan Verhoeff
Drs. Karin Hagoort
Prof. Tamar Sharon
Sade Faneyte
Henk Veeze
Sander Last
Voor wie?
Deze masterclass is ontwikkeld voor professionals in de zorg. Denk aan functies als:
- directeur, manager, afdelingshoofd
- lid raad van bestuur / toezicht
- business analist
- medisch specialist
- adviseur, projectleider
Ga aan de slag met:
- De kansen van AI voor uw organisatie
- De essentiële begrippen van AI om het goede gesprek te kunnen voeren
- Succesfactoren en valkuilen van de implementatie van AI
- De ethische-filosofische aspecten van AI
- Praktische tips & tricks om van visie naar uitvoering te komen.
Als leider bent u nu aan zet. Investeer in actuele kennis over AI. Schrijf u in.
Accreditatie
Deze masterclass is voor 5 punten geaccrediteerd door ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing), algemene scholing cluster 1, 2 en 3.
Versterk uw netwerk
Bouw aan uw netwerk en ontmoet gelijkgestemden met dezelfde ambities. Wissel kennis en ervaring uit met mede cursisten en sprekers.
Partner

Programma
Wat is AI en wat is het vooral niet? Wat zijn de recente ontwikkelingen op het gebied van AI? Wat kan de toegevoegde waarde zijn voor de zorg en waar zit mogelijk de keerzijde? In hoeverre moet data / AI onderdeel zijn van de strategie van een zorgorganisatie? Maurits Kaptein deelt tijdens deze lezing zijn ervaringen en inzichten over AI.
Egge van der Poel deelt zijn persoonlijke visie op de hype rondom big data en hoe we daar op een verantwoorde manier binnen allerlei organisaties waarde mee kunnen creëren.
Tijdens deze lezing leert u:
- De 21 verschillende buzz words die u nodig heeft om te kunnen praten over AI
- Hoe AI op een verantwoorde manier ingezet kan worden in de zorgsector
- Tips en tricks voor het gebruik van AI
85% van alle AI projecten komen nooit tot productie, maar blijven eindeloos in de ontwikkelfase hangen. Toch zijn er diverse succesvolle initiatieven van AI in de zorg. Egge van der Poel diept tijdens een interview met Wouter Kroese en Sade Faneyte de volgende vraagstukken uit:
- Hoe krijgt u AI op de strategische agenda?
- Hoe geeft u vorm aan de implementatie van AI?
- Wat is het plan van aanpak?
- Wat zijn de valkuilen en succesfactoren bij implementatie van AI?
- Hoe enthousiasmeert u de organisatie?
- Hoe creëert u een beweging?
Dankzij technologie is de behandeling van diabetes enorm veranderd. Ongeveer twintig jaar geleden kwamen de eerste insulinepompen op de markt en daarna volgden sensoren voor het meten van de bloedsuikerspiegel. Digitale technologie heeft er vervolgens voor gezorgd dat de therapie nog effectiever is geworden. Pompen kunen nu met elkaar communiceren en AI zorgt voor een steeds verfijndere toediening van insuline, rekening houdend met een groeiend aantal parameters. Met de komst van technologie zijn dankzij al die date de patientuitkomsten sterk verbeterd. Tegelijkertijd is door deze ontwikkeling de golf van data voor zorgverleners ondertussen een tsunamie geworden. Om te zorgen dat we de berg aan data die uit deze AI-gedreven systemen efficiënt voortkomt, kunnen ontsluiten in de werkprocessen van dagelijkse patiëntenzorg, heeft Diabeter CloudCare ontwikkeld. Door de slimme ontsluiting van deze data kunnen revolutionaire nieuwe zorgpaden ontwikkeld worden. Tijdens deze Masterclass vertellen ontwikkelaars en zorgverleners hoe zij dankzij dit systeem actieve in plaats van reactieve zorg aan patienten kunnen verlenen. En hoe dankzij zorg op maat de patientenuitkomsten sterk verbetere, en teams enorme efficiencyslagen maken.
Psychiatrie heeft bij uitstek met complexiteit te maken. Menselijk gedrag is te complex, dynamisch en veranderlijk om volledig te kunnen doorgronden met logica en te vatten in modellen of kaders. Data is belangrijke input om beslissingen te ondersteunen, maar de kracht zit hem juist in het combineren van verhalen en data. Het UMC combineert big data en small stories. Zij laat zien hoe ze in het UMC Utrecht verschillende perspectieven en kennisbronnen in de spreekkamer mixen en hoe belangrijk het is om snel kennis te delen en samen te werken. Als we ons gezamenlijke leervermogen willen vergroten en versnellen, is combineren van tools en technieken en het in samenhang en samenspraak met elkaar ontdekken de enige weg voorwaarts.
Meer inzetten op samenwerking is essentieel om AI een stap verder te brengen in de zorg. Bart-Jan Verhoeff richtte het initiatief Expertisecentrum Zorgalogritmen mede op, waarbij alle 29 SAZ-ziekenhuizen (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) samen optrekken. Het doel is om machine learning algoritmes op basis van data uit hun ziekenhuizen te ontwikkelen. De algoritmes kunnen zorgprofessionals helpen bij het stellen van een diagnose, het voorspellen van het beloop van de ziekte of bij het bepalen van de beste behandeling. Door zorgprofessionals te ondersteunen met algoritmen die meerwaarde hebben, moeten zij bovendien meer tijd krijgen voor de patiënt.
Bart-Jan Verhoeff vertelt u over zijn praktijkervaring en aanpak en geeft antwoord op de volgende vragen:
- Hoe integreer je AI in bestaande klinische werkprocessen van zorgverleners en hoe zorg je voor de adoptie door zorgverleners?
- Hoe selecteer je algoritmen?
- Hoe ziet de samenwerking van het kennisnetwerk van 29 ziekenhuizen er uit?
De snelle opkomst van het toepassen van kunstmatige intelligentie roept veel vragen op rond ethische kwesties. Het is een vakgebied dat nog sterk in ontwikkeling is. Hoe komt het dat AI-systemen de neiging hebben te discrimineren en wat kun je er tegen doen? Welke beslissingen mag een AI-systeem zelf nemen? Wie is eindverantwoordelijk wanneer AI de fout in gaat? Hoe maak je toch aantoonbaar dat een algoritme binnen ethische waarden opereert, ondanks dat het soms een black box is? Het is essentieel al bij de start van AI projecten oog te hebben voor de ethische aspecten.
Bent u klaar voor
de masterclass Artificial Intelligence?
Schrijf u snel en eenvoudig in.
Locatie
Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan 4
3526 KV Utrecht
Eenmalige investering
Vroegboektarief: 399,-- Collegatarief: 349,-
- Regulier tarief: 499,-
- Commercieel tarief: 899,-
Vragen?
Bel 030 – 638 36 38 of mail ons via aanmelder@bsl.nl
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met dorien.dejong@bsl.nl