Sturen op resultaat, impact en waarde
Het projectmanagement van nu is gebaseerd op een maakbare wereld met als uitgangpunt dat alles planbaar is. De zorg is echter een complexe omgeving met hoge dynamiek, veel onzekerheid, personeelswisselingen en een ecosysteem met veel stakeholders. Projecten worden dan ook moeilijker en de uitdaging om projecten goed te managen wordt steeds groter.
Projectmanagement in een complexe omgeving
Hoe ziet projectmanagement er uit in het complexe zorglandschap van nu? Welke projectstrategie en -aanpak kiest u? Hoe zorgt u voor wendbaarheid en snelheid, zodat u goed kunt inspelen op veranderingen?
Projectmanagement in complexe en chaordische situaties is een vak apart. Hoe u dat toepast, ontdekt u tijdens deze 2-daagse masterclass.
Wat levert het u op?
- U heeft uw manier van kijken naar complexe vraagstukken en projecten naar een hoger niveau getild;
- U weet hoe u de juiste projectstrategie kiest;
- U hebt geleerd hoe u de omslag maakt van planmatige- en outputsturing naar resultaat- en impactsturing;
- U heeft inzicht hoe u grote verandertrajecten en digitale transformaties aan de ene kant voorspelbaar laat verlopen en aan de andere kant aan voortschrijdend inzicht aanpast;
- U weet hoe u projecten succesvol begeleidt en stuurt op impact, resultaat en waarde.
Informatie
Datum
18 april 2024 – 19 april 2024
Locatie
Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder
Tarief
- Reguliertarief
- € 1999,-
- Teamtarief v.a. 2p
- € 1799,-
Programma
Deze tijd kenmerkt zich door veranderlijkheid, complexiteit en een enorme groeiende dynamiek in de maatschappij. Hoe manifesteert zich dat? Wat zijn de consequenties? Wat vraagt dit van projectmanagement?
Projectmanagement in complexe en chaordische situaties is een vak apart. Het vraagt om zowel voorspelbaarheid als wendbaarheid.
Snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties is de expertise van Rini van Solingen. Hij geeft tijdens zijn lezing antwoord op de volgende vragen:
- Hoe ziet projectmanagement er uit als onvoorspelbaarheid en complexiteit groeit?
- Het waarom, hoe en wat van snelheid en wendbaarheid;
- Wat is nodig om projectmanagement zowel voorspelbaar als wendbaar te houden? Hoe past deze manier van denken en werken in grote frameworks als PRINCE2 en IPMA?
Hoe bestuurt u een organisatie waar veel Agile teams in werken? Hoe maakt u de omslag van planmatige- en outputsturing naar resultaat- en impactsturing? Hoe doet u dat op grote schaal? En hoe zorgt u dat planvorming en uitvoering aan elkaar zijn gekoppeld? Rini van Solingen geeft u tijdens deze lezing inzichten om de wendbaarheid te vergroten van de strategische besturing van projecten en portfoliomanagement.
Projectmanagement is toch gewoon projectmanagement? Ja, want een project is een project en management is management. En nee, ieder project is uniek en elke situatie vraagt ander management. Projecten in de zorg vereisen daarom andere managementcompetenties dan projecten in minder complexe contexten. Maar welke competenties betreft dit? En in het verlengde daarvan: welke projectmanagementmethoden en -technieken passen bij de zorg? En bovendien: hoe helpt agile werken en denken projecten in de zorg praktisch verder?
Als Executive Opdrachtgever is Gijs Buijsrogge voor Schiphol eindverantwoordelijk voor twee van de meest complexe en grootste projecten van Schiphol: de herbouw van de C-Pier en de Voltooiing van het Dubbele Rijbaanstelsel. De projecten kenmerken zich zowel in de technische complexiteit, alsmede de complexiteit van stakeholders, waarbij de samenwerking tussen de verschillende stakeholders met vaak verschillende belangen een belangrijke succesfactor is.
Gijs Buijsrogge neemt u mee in:
- de doelstellingen en scope van het Schiphol project herbouw C-Pier
- de onzekere factoren en uitdagingen, zoals het complexe stakeholderveld
- de projectaanpak en besturing
Grote verandertrajecten en digitale transformaties zijn in de zorg aan de orde van de dag. Hoe laat u dat soort grote trajecten en transformaties aan de ene kant voorspelbaar verlopen en hoe past u zich tegelijkertijd aan aan voortschrijdend inzicht? Hoe wilt u succesvol en voorspelbaar zijn in een complexe en chaordische omgevingen met hoge dynamiek, veel onzekerheid, personeelswisselingen en een ecosysteem met veel stakeholders? En hoe zorgt u dat u de eindgebruiker niet uit het oog verliest?
Zorgorganisatie ZorgSpectrum heeft in 2021-2022 een fieldlab ‘Verpleeghuis van de Toekomst’ geopend. Daarbij stond de fundamentele vraag ‘wie zorgt er voor mij en wat je verwacht je dan’ centraal bij de overleggen met cliënten, mantelzorgers, zorgprofessionals, cliëntenraden en ondernemingsraad. Een project die startte vanuit de behoefte en toekomstperspectief bereikt werd door middel van sociale innovatie. Tijdens deze interactieve bijdrage krijgt u inzicht in de projectaanpak, de resultaten en het concrete plan van aanpak om écht anders te gaan werken en ook een Verpleeghuis van de Toekomst te realiseren.
U wilt dat uw medewerkers bruisend van energie complexe en innovatieve veranderingen aanjagen in plaats van te ondergaan. Dit vraagt veel creatief zelfvertrouwen van medewerkers. Maar wat is er nu precies nodig om uw medewerkers in de creatieve stand te zetten? En wat zijn de drie belangrijkste denkfouten die leiders maken als ze willen transformeren naar een innovatievere organisatie? Hoe kunt u als leider nieuwe contexten creëren voor waardecreatie? Joey Gonesh brengt u zijn essentie bij van ondernemerschap, leiderschap en innoveren.
Begin 2023 opende HUB50 haar deuren, een landelijke politiehub waar alle politiemedewerkers en samenwerkingspartners elkaar kunnen ontmoeten en flexibel kunnen werken. Een plek voor innovatie waar veel energie rondgaat en waar dingen ontstaan. Bas van Tol was eindverantwoordelijk voor de realisatie en bouw van deze bijzondere hub. De insteek was dat het geen gebouw moest worden, maar een thuis voor collega’s. Bas van Tol hanteerde een waardengedreven aanpak. Wat moet het pand uitstralen in waarden? Bas neemt u mee in de aanpak van dit complexe traject.
U krijgt antwoord op de volgende vragen:
- Wat brengt een waardengedreven aanpak en betrekt u mensen?
- Hoe gaat u om met ambiguïteit en zorgt u voor maximale wendbaarheid?
- Hoe stuurt u op resultaat, impact en waarde?
Gratis mini-masterclass
Rini van Solingen legt uit: succesvol projecten leiden in een complexe omgevingen.
Gratis blog Daan Noordeloos
Wat maakt verandering in de échte wereld dan zo ingewikkeld? Lees het hier >
Voor wie?
Deze masterclass is ontwikkeld voor professionals in de zorg. Denk aan functies als:
- bestuurder, directeur, manager, afdelingshoofd
- projectleider of projectmanager
- adviseur
- medisch specialist
Compleet verzorgd
Deze tweedaagse masterclass is inclusief overnachting in Ernst Sillem Hoeve. Daarnaast zijn alle maaltijden en drankjes tijdens het programma inbegrepen.
Beoordeeld met een 8,46!
Eerdere deelnemers beoordeelden deze masterclass met een 8,46! U volgt deze masterclass in kleine setting (max. 30 personen), zodat er ruimte is voor interactie en persoonlijke aandacht.
Sprekers
Egge van der Poel
Rini van Solingen
Daan Noordeloos
Joey Gonesh
Najla van Veen – Mirzakhyl
Gijs Buijsrogge
Drs. Bas van Tol MPM EMPM
Drs. John van Rouwendaal
Reviews
Deelnemers over de masterclass Wendbaar projectmangement in complexe omgevingen
Bent u klaar voor
Wendbaar projectmanagement in complexe omgevingen
Schrijf u snel en eenvoudig in.
Locatie
Ernst Sillem Hoeve
Soestdijkerweg 10b
3734 MH Den Dolder
Compacte setting
Vanwege de compacte setting is er plaats voor maximaal 30 deelnemers. Mis deze kans dus niet en verzeker uzelf van een plaats!
Direct inschrijven
Vragen?
Bel 030 – 638 36 38 of mail ons via aanmelder@bsl.nl
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met dorien.dejong@bsl.nl