• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Pieter Hermsen

  Van harte eens met Mireille. Dat bepleiten wij ook en we moeten ons realiseren dat het aantal cliënten met een hoog complexe zorgvraag jaarlijks met procenten toeneemt en de wachtlijsten nu al enorm zijn. VPT en MPT zijn belangrijke oplossingen maar het een kan de komende 20 jaar niet zonder het ander…. Juist omwille van de kwaliteit van bestaan van de mensen die het betreft…

 2. Frank Conijn

  Ook helemaal eens met mw. De Wee. Het is een kille boekhoudersmentaliteit van VWS en kabinet. Er wordt slechts gekeken naar de zorguitgaven, niet naar de kwaliteit van leven van de getroffenen en hun mantelzorgers.
  .
  Daarbij gebeurt er nog steeds veel te weinig aan preventie. Veel gevallen van dementie zijn te voorkomen door een gezond voedings- en beweegpatroon. “Wat goed is voor het hart is goed voor de hersenen” is het credo tegenwoordig in de wetenschappelijke wereld.
  .
  Die patronen kun je bevorderen door een continue, goede mediacampagne. Te financieren door zorgverzekeraars en rijksoverheid, want ze hebben een gunstige invloed op zowel de cure- als care-uitgaven.

  • Frank Conijn

   “Daarbij gebeurt er nog steeds veel te weinig qua preventie.”