• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Philipszoon

  Misschien is 50% aandeelhouderschap voor het MSB een idee? Dan dienen te ziekenhuizen omgevormd te worden tot B.V.’s, echter dit gaat nog wel even duren. Of bij wet een veto voor het MSB via de uiteindelijke verantwoordelijke Stichting, waar het Ziekenhuis onder valt. Echt iets voor medische juristen.

  • Jaap van den Heuvel

   Zeg je BV, dan zeg je VPB. Een Heilloze weg om zorggeld naar de fiscus te brengen.

 2. Jaap van den Heuvel

  Voordat je je afvraagt hoe complex het is om MSB’s te integreren, moet je je afvragen welk doel er eigenlijk mee gediend wordt. Er komt een hele nieuwe generatie artsen aan die niets heeft met “fiscaal ondernemerschap”. Die willen gewoon leuk werken met normale werktijden. En graag meebeslissen welke kant het opgaat. En dat is allemaal goed te regelen.

  • Hippocratez

   @Jaap: En er zijn er ook die er een andere visie op nahouden.

   Bij welk ander beroep moeten mensen in NL verplicht in loondienst? Ik weet dat er maatschappen anesthesiemedewerkers bestaan. Er is een massa verpleegkundig personeel dat zich via ZZP of detachering laat inhuren. Gaan we dit ook verbieden?