Skipr Daily daily 20 april 2021
Artikelen uit de daily

BDO: Incentive maakt stap specialisten naar loondienst makkelijker

Het advies van advocatenkantoor AKD om medisch specialisten te verplichten om in loondienst te gaan werken, kan de doorslag geven in Den Haag. “Vanuit maatschappelijk oogpunt is er nu de kans om echte gelijkgerichtheid tussen ziekenhuizen en medisch specialisten te organiseren”, zegt Chris van den Haak, partner van BDO Accountants & Adviseurs en voorzitter van BDO Publieke Sector: “Ergens zal er wel een incentive voor alle partijen moeten zijn om het proces te versoepelen."

Lees verder
Inenting met Janssen-vaccin begint vanaf woensdag Bestuurder Tasche: dit komt heel onverantwoord over Boosheid over wegstemmen ruimere bonusregeling zorgpersoneel Miljoen 60-minners krijgen vanaf mei sneller hun vaccinatie Medische kwalen gemist door tekort aan artsen voor verstandelijk gehandicapten Blokhuis: jongeren Hoenderloo Groep hebben wel degelijk passende plek EMA: bloedproblemen als zeldzame bijwerking in bijsluiter Janssen-vaccin Coalitiepartijen stemmen hogere zorgbonus weg 'Kabinet speelt Russisch roulette met ziekenhuiszorg' Hoogste instroom coronapatiënten in ziekenhuizen van dit jaar Nieuw algoritme ziet hartaanval al jaren aankomen Verplicht medisch specialisten in loondienst: Kan het ook anders? Janssen-vaccin goed voor 100 miljoen dollar omzet Nivel onderzoekt langetermijngevolgen van corona Geen stijging aantal suïcides door coronapandemie Juristen aan Kamer: specialisten uit msb's is eenvoudig en nodig Zuyderland sluit opnieuw operatiekamers, wachtlijsten groeien 'Laat complexe jeugdzorg niet stoppen bij 18 jaar' Eerste vrouwelijke arts Aletta Jacobs geëerd tijdens Aletta-jaar 'Ziekenhuizen vragen covidpersoneel af te zien van meivakantie'
 • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Philipszoon

  Misschien is 50% aandeelhouderschap voor het MSB een idee? Dan dienen te ziekenhuizen omgevormd te worden tot B.V.’s, echter dit gaat nog wel even duren. Of bij wet een veto voor het MSB via de uiteindelijke verantwoordelijke Stichting, waar het Ziekenhuis onder valt. Echt iets voor medische juristen.

  • Jaap van den Heuvel

   Zeg je BV, dan zeg je VPB. Een Heilloze weg om zorggeld naar de fiscus te brengen.

 2. Jaap van den Heuvel

  Voordat je je afvraagt hoe complex het is om MSB’s te integreren, moet je je afvragen welk doel er eigenlijk mee gediend wordt. Er komt een hele nieuwe generatie artsen aan die niets heeft met “fiscaal ondernemerschap”. Die willen gewoon leuk werken met normale werktijden. En graag meebeslissen welke kant het opgaat. En dat is allemaal goed te regelen.

  • Hippocratez

   @Jaap: En er zijn er ook die er een andere visie op nahouden.

   Bij welk ander beroep moeten mensen in NL verplicht in loondienst? Ik weet dat er maatschappen anesthesiemedewerkers bestaan. Er is een massa verpleegkundig personeel dat zich via ZZP of detachering laat inhuren. Gaan we dit ook verbieden?