• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Peter Koopman

  Werkgevers in vvt Brabant doen “moreel” appèl op vaste medewerkers om genoegen te nemen met een te laag loon ! Hoewel zij ook van mening zijn dat de nieuwe CAO een beter loon voor hun medewerkers moet gaan bieden, wentelen zij hun “schuldgevoel” af op hun vaste medewerkers, zo lijkt het. De uittocht naar zzp moet niet met de terechte eis tot reparatie van de door de SER vastgestelde loonkloof leiden, maar met drang en dwangmiddelen gestopt worden, want dat zou VWS ( minister Helder ) wensen. Wat een tijden: chanterende houding van werkgevers in de vvt zorg. De loonkloof ( tot 9 % achterstand op marktsector: peil 2020 ) en daarmee ook kloof in pensioengrondslag, dient voordat indexering en inflatiecorrectie aan bod komen gerepareerd te worden. CDA Minister de Jonge maakte eind 2021 hiermee een pover begin ( +1,13% ), maar Rutte IV ( CDA, CU, VVD, D66 ) blijft oorverdovend stil en laat de VVT patiënten en de professionele hulpverleners IN de zorg in de steek. Misschien is een gang naar de rechter nog een uitweg?

 2. Vincent Gravenberch

  De zorg voor de toekomst staat op het spel en dat moet anders.
  Nieuwe regelgeving voor Zzp’ers in de zorg zijn noodzakelijk om te voorkomen dat door ondeskundigheid de kwaliteit van zorg op het spel komt te staan en daarmee de cliënt.

  Zzp’ers in de zorg V&V zouden minimaal 5 jaar praktijkervaring moeten hebben opgedaan naast de behaalde IG3 V&V diploma. Ook dienen de uurtarieven ingetoomd te worden tot de tarieven in de cao-vvt.

  Momenteel kan een vmbo-er met een korte toetsexamen al van Helpende niveau 2 naar IG3 V&V met alleen een stage ervaring Zzp’er worden. Dit is zorgelijk en kan zo nooit de kwaliteit worden gewaarborgd.

  • Peter Koopman

   Goede zaak om ook bij zzp eisen aan de actuele beroepsbekwaamheid te blijven stellen. Maatschappelijk lijkt het me ook verstandig om in het zzp tarief ook elementen als verzekering beroepsaansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen zichtbaar te maken. Ook zal er geen sprake mogen zijn van slechts één en dezelfde inlener per jaar ( dan lijkt dit op loondienst en moeten alle sociale premies en loonbelasting betaald worden enz.)