• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Jorrit Stroosma

  Als marktleider in ziekenhuis-epd’s is de prijs van ChipSoft dé marktconforme prijs, elke andere aanbieder gaat daar naast zitten of (veel) lager om een beetje markt af te snoepen van ChipSoft.
  Dus wat monopolist Hans Mulder verkondigd klopt, zegt niks over of het wenselijk is.
  Als ICT’er schrok ik van de deplorabele staat van hoe het ChipSoft epd werkt, hiervan zijn mensenlevens afhankelijk. Kijk de 2Doc documentaire om het zelf te zien.

 2. asmeets

  Het feit dat ze als commerciele partij winst maken op hun product vind ik geen probleem. Dat dat de gehele medische industrie.
  Echter op het moment dat je vervolgens een product levert welke niet voldoet aan de vraagstelling van de afnemer en interoperabiliteit tegen gewerkt wordt. Dan moet je je afvragen hoe verziekt die markt is dat er dergelijke prijzen voor ondermaatse producten betaald moeten worden. Je betaald toch ook niet de prijs van een rolex voor een speelgoed horloge. Maar dat vind Chipsoft blijkbaar normaal

 3. e.kersten@altrecht.nl

  Dat je een ¨marktconforme¨ prijs hanteert betekent niet dat je een maatschappelijk verantwoorde prijsstelling/winst hebt. m.a.w. als ieder leverancier van een EPD de hoge prijzen op elkaar afstemt omdat men deze redelijk vindt en een winst boekt van +30% kan ik niet anders concluderen dat in een marktsegment met maar weinig aanbieders je als marktleider met een aandeel van 70% marktaandeel ChipSoft hiervan op het randje balanceert van misbruik maken van publieke gelden.