• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  Ze komen terecht bij de verkeerde mensen, dát is het probleem. Het is een laffe, slappe hap die Den Haag serveert, die het tij niet zal keren. Wat het tij wel zal keren, en tegelijkertijd veel vriendelijker is voor de mensen die zich wel hebben laten vaccineren is dit:
  .
  * Een extra eigen risico van €1000 voor mensen die zich niet hebben laten vaccineren en opgenomen moeten worden vanwege een ziekte die ze met vaccinatie hadden kunnen voorkomen.
  .
  * Een brief van de eigen huisarts aan alle niet-gevaccineerde mensen waarin uitgebreid uitgelegd wordt dat de vaccins veilig zijn en de anti-vaccinatieberichten gebaseerd zijn op pseudowetenschap, (nog niet eens) halve waarheden en hele leugens. Deze briefcampagne zou centraal opgezet moeten worden om de huisartsen niet te veel te belasten. Huisartsen genieten veel vertrouwen bij mensen, dus dit zou effect moeten hebben.
  .
  * QR-code voor alle bijeenkomsten waarop de toegang gecontroleerd kan worden, als extra stimulans om zich te laten vaccineren.
  .
  Met deze maatregelen kan iedereen weer gewoon naar zijn werk, zijn mondkapjes alleen nog nodig voor mensen die zich niet helemaal lekker voelen of snotterig zijn (‘source control’) en mensen bij wie de vaccins niet goed werken, en kan zelfs de nachthoreca eindelijk weer eens open.