• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  Zelfs als Gommers’ voorspelling pessimistisch is, zit code zwart er aan te komen. Is het niet over 10 dan wel over 30 dagen. Dan kun je beter nu een lockdown afkondigen, want die hoeft dan minder streng of lang te zijn dan wanneer je nog een maand wacht.
  .
  Maar er is iets dat minstens zo belangrijk is: wat doen we na die lockdown? Want we kunnen natuurlijk niet elke winter in lockdown gaan, en de boosterprikken gaan de zorgvraag wel verminderen, maar meer ook niet. Bovendien moet het griepseizoen nog beginnen; in seizoen 2017-2018 zorgde alleen al de griep bijna voor code zwart.
  .
  Het antwoord op de vraag moet natuurlijk zijn: zorg dat de (her)vaccinatiegraad van vooral de risicogroepen (bijna) 100% wordt. Daartoe moet NL een veel bredere controle van het coronatoegangsbewijs (Ctb) implementeren (ook op het werk!), incl. een veel betere handhaving ervan. Dan is het Ctb wel effectief, ook op basis van ‘slechts’ 3G.
  .
  Dat is echt het minste, uitbreiding naar het werk. Als je maximale effectiviteit van het Ctb wil, moet het gecontroleerd worden op elke niet-private indoor bijeenkomst waarop de toegang controleerbaar is.
  .
  Maar op zijn minst dus op het werk (en niet-essentiële winkels). En dan natuurlijk geen protesten vanuit de zorg daartegen!!