• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. HB

    Lekker tendentieus artikel weer, vooral over Ivermectine. Ivermectine is een anti-parasitair geneesmiddel dat werkzaam is tegen de meeste darmwormen, parasitaire mijten en luizen (in 2015 kregen de ontdekkers hiervan de Nobelprijs voor Geneeskunde). Het wordt bij de mens met name gebruikt tegen rivierblindheid en in alle gebieden waar dit werd gebruikt tegen Covid is de afname ervan na het gebruik gigantisch (Japan, Mexico city, de stad Itajai in Brazilië en grote gebieden in India en Afrika waar dit middel van oudsher wordt ingezet tegen die rivierblindheid. Liever injecties die niet helpen met allerlei bijwerkingen dan een goedkoop middel. Wie heeft hier baat bij?

  2. wulf@mede-menszijn.nl

    ‘Maar de inspectie onderneemt wel actie als een zorgaanbieder uitspraken doet die een gevaar voor de volksgezondheid opleveren’: Lijkt me moeilijk ijkbaar in tijden van dat de wetenschap (RIVM) ook interventies ‘aan het uitproberen’ is.
    ‘En daarnaast mag niemand reclame maken voor geneesmiddelen waar een recept voor vereist is, zoals sommige artsen wel doen’: Wat is reclame? Uitspraken van een huisarts? Wat we moeten doen volgens de baas van het RIVM, of volgens De Jonge?