• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Frank Conijn

    CDA-Kamerlid Joba van den Berg stelt dat 50 procent van de instroom in ziekenhuizen via de SEH gaat. Maar als dat zo is, waarom is dan betaling per behandeling zo’n groot probleem? Dus: klopt dat wel, dat cijfer?

  2. HW

    Demissionair minister Kuipers ontraadde de motie? Hij vind het niet zijn taak als minister van VWS om voor het Limburgs ziekenhuis keuzes te maken ? We hebben het hier over de acute zorg . Is er opp deze site nog niet zo lang geleden een discussie geweest over het ambu personeel in het kader van aanrij tijden in geval van een acuut medisch zorg , naar een SEH post.?
    Het is onbegrijpelijk ?
    Zoiets essentieel voor een volwaardig ziekenhuis weg halen . Deze grootheidswaanzin ,(denken ) zien we ook bij gemeentelijke herindelingen. Dienstverlening aan de burgers op afstand gezet . Resultaat , kosten verhogend en minder efficiëntie .
    Bestuurlijke afstand tot burgers ( betalende klant) verslechterd .
    Met het weg halen van dit soort noodzakelijke voorzieningen als een SEH post is het ziekenhuis gedegradeerd tot polie zorg post .

  3. Jorrit Stroosma

    Laat de omzet en “winst” van de ziekenhuizen nou gewoon komen via de planbare behandelingen en financier de SEH voor 24/7 bezetting zodat de SEH niet de verliespost is die het nu vaak is.