• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Niet alleen bij de ziekenhuizen maar in de hele zorg, de marges worden steeds kleiner waardoor investeringen in uitbreiding van ICT/AI niet of heel langzaam gedaan worden.
    Verder automatisering ga je als zorgaanbieder ook alleen doen als de financierders hiervoor een financieel kader scheppen, in de zorg wordt nu voornamelijk betaald voor werk wat uitgevoerd wordt door mensen, zorg door geautomatiseerde systemen niet of nauwelijks. Want waar je bij werknemers personeelskosten hebt heb je bij automatisering dure licenties, onderhoud en het ontwikkelen van extra toepassingen/functies. Dit moet ook betaald worden en niet door het werk wat uitgevoerd wordt door werknemers die door deze automatisering ondersteund of werk uit handen genomen wordt.
    Automatisering moet in de zorg niet gezien worden als een kostenbesparing maar meer als een belangrijk onderdeel om de zorg op peil te houden.