• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 8

 1. Anja van Dijk

  10% PLUS €100 per maand? Wat een stemmingmakerij, get the facts straight. Politiek spelletje.

  • J Vandenberg

   Precies. Geldmannekes maar eens doen wat school en uni hen geleerd heeft.
   Bril af en realiteit bezien: steeds minder hulpverleners en steeds meer zinloze divisies die dat proberen te maskeren.

  • Olaf Wijman

   Laat de NVZ het deze keer maar slikken! En anders ja, harde acties. ‘Wie niet horen wil moet maar voelen’.

 2. Peter Koopman

  Mooi bericht van KPMG: CAO eis kan, maar moet gefaseerd, want er is daardoor intern “werk aan de winkel”. Wel zullen na een jaar oa inkoopcontracten moeten worden opengebroken en reorganisaties doorgevoerd. Per saldo komen de ziekenhuizen eerst in de rode cijfers. Nu gaat KPMG vooral uit van de behoefte prijscompensatie en “vergeet” de door de SER berekende loonkloof ( en dus ook pensioenkloof en dus ook jarenlange achterstand bij indexering ) bij oa verpleegkundigen thans nog van 8% ( 9% – 1,13% ) peil 2020. De vakbonden hebben zich dus zeer coulant opgesteld en het is de vraag of verpleegkundigen in deze branche, met deze wetenschap, tevreden worden gesteld. Bij de UMC’s is het gras groener.
  Overheid en zorgverzekeraars zouden moeten bijspringen, maar doen dat vooralsnog niet.

  • John Klooster

   Klopt. De loonkloof is in de hele zorgwereld (ziekenhuis, VVT, GGZ en GHZ) aanwezig en geldt voor de meeste functies. Dat wordt veelal vergeten.
   Maar het kan niet zo zijn dat de zorginstellingen dit probleem maar moeten oplossen. Dat lukt gewoon weg niet. Als de overheid niet bijspringt dan is een dergelijke looneis niet op te brengen.

  • Olaf Wijman

   Laat de NVZ het deze keer maar slikken! En anders ja, harde acties. ‘Wie niet horen wil moet maar voelen’.

 3. DJvanBuren

  KPMG: door cao-eisen komen alle ziekenhuizen in rode cijfers.
  Ok, maar moeten we dat dan maar een keer laten gebeuren, op andere plekken in de samenleving is geld zat lezen we dagelijks.