• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Frank Conijn

  Als er alleen al substantiële gezondheidsschade ontstaat door de noodgedwongen uitgestelde zorg is dat al erg genoeg, en is er genoeg reden om actie te ondernemen t.a.v. de niet-gevaccineerden.
  .
  Direct dwingen middels een wettelijke vaccinatieplicht kan niet, omdat die ingaat tegen de lichamelijke integriteit die in de grondwet is opgenomen. Maar wat wel kan en wat je wel zou moeten willen is dat ongevaccineerden beperkt worden in hun bewegingsvrijheid, om zo te zorgen dat hun kans op besmet raken (en daarmee weer een ziekenhuisbed gaan bezetten) zo klein mogelijk wordt.
  .
  Dat doe je het beste door het 2G-beleid samen met goede handhaving. Die handhaving is natuurlijk superbelangrijk! Sterker nog, bij nader inzien denk ik dat een goed gecontroleerde 3G-QRC veel beter werkt dan een slecht gecontroleerde 2G-QRC. Niet-gevaccineerden zullen bij het eerste zo moe worden van zich elke week meerdere keren moeten laten testen dat ze zich vanzelf laten vaccineren.
  .
  En met zo’n beleid doet NL het dan nog heel schappelijk. In Oostenrijk mag je nauwelijks nog de straat op als je niet gevaccineerd bent (volledig-in-de-buitenluchtevenementen zou NL vrij moeten laten), in Italië moet je zelf je testen betalen, en in Singapore krijg je een ziekenhuisrekening gepresenteerd die oploopt tot € 16.000 als je ongevaccineerd naar het ziekenhuis moet als je dat met vaccinatie had kunnen voorkomen.
  .
  Dus de niet-gevaccineerden moeten eens ophouden met hun aanstellerij en hun verantwoordelijkheid nemen, en de Tweede Kamer moet nu eindelijk eens ruggengraat tonen!!!

  • Frank Conijn

   Nog een reden waarom NL het dan heel schappelijk doet: het is ook een optie om niet-gevaccineerden die zich in het ziekenhuis melden met covidklachten en positief testen naar huis te sturen met een fles zuurstof, en de bedden vrij te houden voor gevaccineerde covidpatiënten en de regulierezorgpatiënten. Eigen keuze om je niet te laten vaccineren? Prima. Maar dan ook de consequenties ervan dragen. Dat is volwassen gedrag.

 2. J Vandenberg

  Ik hoop van harte dat u geen besluitvormende functie heeft. Deze vorm van polarisatie is beneden minachting. Foei@

  • Frank Conijn

   Dus ik mag niet ‘polariseren’ maar ongevaccineerden mogen wel gezondheidsschade toebrengen aan mensen door zorguitstel te veroorzaken? Dat vind ik nou beneden alle peil. Schande!