• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Jorrit Stroosma

    Dit geeft maar weer aan dat onze maatschappij op veel belangrijke punten compleet ontwricht is. En alles wat bij de Jeugdzorg, GGZ en maatschappelijk werk zit is nog maar het puntje van de ijsberg.
    En met de influx van (tijdelijke) nieuwe Nederlanders zal dit alleen maar gaan toenemen de komende jaren, want die komen voornamelijk uit regio’s waar het oplopen van (ernstige) psychische problemen door maatschappelijke en oorlogssituaties groot is.

    • herman@ookbegeleiding.nl

      “Of een achtergrondkenmerk een oorzaak is van de inzet van jeugdzorg, kan met dit onderzoek niet worden bepaald”. Oftewel, waar de jongere oorspronkelijk vandaan komt is niet te zeggen. We doen, gelukkig, niet aan etnisch profileren. Daarom alleen al is helemaal niet te zeggen dat de aanwas van die jeugdzorg komt door de “influx van nieuwe Nederlanders. Ook nirt in de toekomst. Op basis van cijfers: aanwas is 0,5% (!) als de hier getoonde cijfers kloppen. De bevolking in totaal is van begin 2022 naar begin 2023 gegroeid met 1,2% (bron CBS). Lijkt er dus op dat de relatieve consumptie van Jeugdzorg niet stijgt naar enigzins daalt. Ik heb dé oplossing ook niet maar om op basis van dit artikel te zeggen: het is totaal ontwricht en het wordt alleen maar erger door de nieuwe Nederlanders is wel erg kort door de bocht. Voor mij is ons landje nog steeds een prachtig landje. En ja, er valt nog veel te verbeteren. Totaal ontwricht? Neen.