• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. wijnand van den van den berg

  Hahaha, marktwerking in de zorg inbedden en vervolgens zorgen maken over wankelen van het solidariteitsbeginsel.. alle chronisch zieken weten al lang dat ze hun ‘ eigen risico ‘ kwijt zijn aan het begin van het jaar. Als VWS de financiering van de zorg zelf niet wil verzorgen moet ee misschien 1 verzekeraar zijn , maar nu blijkt dat de enige verschillen die er tussen verzekeraars zijn aan de solidariteit knagen weet ik wel een oplossing : fusie van alle 30 ( of moet ik zeggen 4 ) verzekeraars , dat scheelt iets van 25000 FTE van goed opgeleide capabele mensen( dat is het probleem niet ) dus enorm veel kosten die dan bv in de zorg kunnen worden geïnvesteerd en het personeel kan zich dan nuttig maken in allerlei maatschappelijk relevante banen ( als men niet in de zorg wil ( blijven) werken : bij de NS zoeken ze nog hard naar mensen ..

 2. Jorrit Stroosma

  Die tweedeling is al jaren een realiteit.
  Vandaag werd die tweedeling alleen maar weer groter, VGZ en FBTO bieden geen restitutiepolis meer aan in 2023. En de verwachting is dat er meer volgen.
  Binnenkort kun je alleen de goede en tijdige zorg krijgen als je dus een dure restitutiepolis kunt betalen, kun je dat niet dan kom je op een wachtlijst.
  Maar dat is ook compleet in lijn met de visie van de VVD; heb je een grote economische waarde dan kun je makkelijk een restitutiepolis betalen en om de kosten laag te houden betaald de rest ook mee, maar omdat ze een budget of naturapolis hebben hebben ze minder toegang tot goede en tijdige zorg.