• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Frank Conijn

    Op zich kan selectieve zorginkoop (SZi) de zorg beter of kosteneffectiever maken. Maar dan moet wel eerst een goed kwaliteitsassessment geïmplementeerd worden. Met een een of enkele indicatoren kom je er niet: je zult ook moeten corrigeren voor confounders. Wat ik daar tot nu toe van gezien heb is dat zorgverzekeraars er een potje van maken.
    .
    Verder mag SZi niet leiden tot een tekort aan zorgaanbod. Daartoe dient er ofwel al een overaanbod aan zorgaanbieders(capaciteit) te zijn, ofwel de capaciteit door de geselecteerde zorgaanbieders tijdig te vergroten te zijn tot de benodigde grootte.
    .
    Meer informatie, ook over andere manieren, is te vinden op de pagina Kosteneffectiviteitsmanagement op https://gezondezorg.org/kem.

  2. E.Kriek

    Dit is toch tenenkrommend?
    Het hele zorgstelsel is gebaseerd op de beloftes van selectieve zorginkoop!

    2005. De NZa zou daar op toezien.
    Inmiddels, 2022, de NZa:

    ‘ ik heb tussen 2005 en 2022 zitten slapen, en het werkt allemaal blijkbaar niet zo; beter je best doen hoor! ”

    Hoeveel geld heeft dit de premiebetaler inmiddels gekost?

    Wat een vertoning.

  3. Jan Bergen

    Zorgverzekeraars willen hun verzekerden, met al hun wensen, tevreden stellen. Dat kan haaks staan op het contracteren van passende, zinnige zorg.
    Als zorgverzekeraars passende en zinnige zorg inkopen, betekent dat, dat zorgverzekeraars niet alsnog onzinzorg inkopen en vergoeden in aanvullende polissen!