• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  Dat we zulke maatregelen niet bij de griep nemen is geen argument, want het percentage positieve gevallen is vele malen groter bij covid dan bij de griep. In Nieuwsuur werd gisteren gesteld dat bij een steekproef in Italië bij reizigers uit China de helft(!) positief testte.
  .
  Verder is er geen garantie dat nieuwe varianten minder schadelijk blijven worden. De Spaanse griep was een mutatie van een vogelgriepvirus dat de mens daarvóór nog niet eens een neusverkoudheid gaf.
  .
  De hele wereld zou dus onmiddellijk een negatieve PCR-test moeten eisen van reizigers uit China, niet ouder dan 48 uur. De testcapaciteit is enorm groot in China, dus 48 uur is goed mogelijk.
  .
  Dan kunnen mensen in die 48 uur alsnog besmet raken, maar het gaat om de grote getallen. Dat er besmette mensen zich over de wereld verspreiden is op zich niet erg, maar wel als het heel veel mensen zijn met mogelijk een nieuwe variant die weer wel veel zieker maakt en waartegen de bestaande immuniteit niet opgewassen is.
  .
  “Better safe than sorry!” En de Chinezen moet toch echt niet zeuren dat deze maatregelen disproportioneel zouden zijn, gezien alle draconische die ze zelf hebben genomen in de afgelopen tijd!