• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Peter Koopman

  Omdat professionele zorg voor het individueel gezond bestaan noodzakelijk blijft (ook in verschillende “vergezichten” op niveau van macrobeleid) zal dit een interessante markt voor investeerders zijn ( en blijven?). En zolang het “vrijemarkt” beginsel blijkbaar ook hier geldt zal dat zich uitbreiden. AAN de zorg wordt mogelijk meer verdiend dan IN de zorg. Ons huidig politiek bestel kan dit niet veranderen, dus is “ van “binnenuit uithollen” misschien de beste strategie. Verpleegkundigen en artsen kunnen hier enige tijd gaan werken en een flinke honorering bedingen en vervolgens collectief stoppen en weer terug in de reguliere instellingen worden aangenomen. Immers men “draait” op deze know how en bij “niet kunnen leveren” volgt faillissement. Maar eigenlijk is deze woekerende nieuwvorming een kwestie voor VWS.

 2. J Vandenberg

  Elke keer het zelfde. Als de politiek echt nul interesse heeft in zijn eigen rol dan lijkt “de vrije markt” of “zelfregulering” wel een oplossing.
  De gezondheidszorg verslechtert met rasse schreden. Petsoneel wordt matig opgeleid en vertrekt zodra er gewerkt moet worden. Nieuwe agnio’s worden aan hun lot over gelaten met ranmp roosters.
  De verse schoolverlatende verpleegkundigen zijn snel gedesilusioneerd omdat er geen onderzoeken gestart worden waar niemand behoefte aan heeft en er gewoon gewerkt moet worden. Er is nog steeds erg weinig interesse vanuit de politiek. Zo ook bij verpleegkundigen en artsen. Iedereen wordt gek van Epa’s om de onderwijskundigen het idee te geven dat dit werkt. Maar kennis vergaren is zeer lastig. Daar is ook een groot deel onderwijs nodig door pratende mensen die ook anekdotes verwerken.
  Voornamelijk partime wensen als het kort houdbare diploma binnen is.
  Dus ja meneer Kuipers, u bent enorm aan zet. Dan kunt u de geld graaiers een beetje tegenwerken, tenzij u ook geen zin heeft.