• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

    • Jorrit Stroosma

      Met mijn achtergrond in de ICT zeg ik dat het echt tijd wordt dat digitale gegevensopslag in de zorg gestandaardiseerd wordt met het doel dat het dan niet uitmaakt welk EPD pakket je hebt en dat de softwareboer zich vooral moet inspannen op het vlak van de dienstverlening en als die slecht is of duur je zonder al teveel moeite kunt overstappen naar een andere EPD leverancier. Chipsoft steekt er dan wel met kop en schouders boven uit in het leveren van slechte dienstverlening tegen hoge kosten maar ik kom dit soort praktijken van softwareboeren vaker tegen. Het zijn net drugsdealers, ze weten dat je afhankelijk bent van hun software en dat overstappen duur en lang is en je nog jaren vastzit aan het betalen van licentiekosten voor een EPD wat je niet meer inzet maar wel informatie bevat die niet overgezet kan worden naar je nieuwe EPD. Dit vastzitten aan een bepaald softwarepakket noemen we vendor lockin.

  1. HenkVD

    Dus conclusie; ziekhuizen zijn positief over de ontwikkelingen die chipsoft brengt; er is geen beter alternatief maar toch is het allemaal k*t. Klinkt niet heel erg logisch..

    • Pabw

      Nederland heeft zich uitgesloten van een bredere Europese EPD leverancier markt met echte concurrentie door over te gaan op DBC’s, het enige andere land dat dat doet is Zwitserland. Dat kost elk ziekenhuis door monopolie vorming al miljoenen per jaar. EPD oplossingen uit andere EU landen zijn daardoor nooit direct inzetbaar, hoe goed ook. Ander effect van DBC’s is dat aandoeningen die niet binnen een bekende DBC lijken te vallen niet meer bestaan of effectief niet behandeld kunnen worden. DBC’s slaan alles plat.