• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Arne van Oranje

    Die OVA wordt standaard gedeeltelijk of geheel teniet gedaan door de zorgverzekeraars, door het verlagen van de % op tarieven en/of het verkleinen van het omzetplafond. Dat noemen ze de marktwerking in de zorg. Grootste farce sinds tientallen jaren.

  2. Peter Koopman

    Mevrouw Westerlaken heeft gelijk: OVA betekent “indexeren” en op die manier de reeds elders verstrekte loonsverhoging enz. ook in de Zorgsector met ca 1,2 miljoen werknemers te kunnen realiseren. Maar de achterstand met name in de structurele honorering van beroepsuitoefening van verpleegkundigen en verzorgenden IG en algemeen verzorgenden ( 400.000 personen ) blijft fors achter ( zie SER rapport en brief VWS van 3 sept. jl. Dit betreft 6 tot 9 % ). De NFU heeft dit begrepen en deed in haar recent CAO bod een bescheiden poging om een begin te maken om naast indexering en actualisatie arbeidsomstandigheden ook deze marktongelijkheid V&V aan te pakken. Daarenboven zal ook aan bijv. 24 uurs kinderopvang en beschikbare huisvesting gedacht moeten worden ( niet alleen probleem bij politie en leraren! ). Kortom deze “reflex van VWS” verhoogt de arbeidsonrust in deze sector.