• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Wino Gulpen

  Een reden waarom WMO gebruikers met een hoger inkomsten patroon meer gebruik maken van de WMO mogelijkheden ontstaat puur uit een kennis achterstand.
  Lager opgeleide mensen hebben statistisch gezien minder inkomsten en vragen door gebrek aan kennis en daardoor veroorzaakte onzekerheid deze regelingen met al haar mogelijkheden gewoon niet aan.
  Reeds jarenlang vraag ik voor een groot onwetend gedeelte van de Nederlandse “samenleving” WMO en andere regels voor deze mensen aan.
  Gemeentes maken het overigens ook niet makkelijk voor deze groep die recht hebben volgens de WMO.
  De zogenaamde keukentafelgesprekken daar zal zonder onpartijdige ondersteuning de Gemeente altijd superieur zijn en proberen minder toe te bedelen als wat wettig mogelijk is. Dit keukentafel gesprek is de fundamentele onderbouwing van de WMO.
  De groep waar over mijn betoog gaat heb ik niet de illusie over dat zij dit lezen. Jammer want deze groep heeft bij een goede juridische, maatwerk aanpak goede kansen op een beter en socialer bestaan.

 2. wulf@mede-menszijn.nl

  Een gezond iemand met een inkomen van €50.000/jaar inkomen kan sparen, op vakantie, een goede computer kopen, enz. Oordeel van VNG en gemeenten: Heb jij een beperking? Pech. Dan ga je maar niet op vakantie en doe je maar geen aankoop, maar besteed je dat geld maar aan huishoudelijk hulp of een flinke eigen bijdrage aan ons?

 3. Wino Gulpen

  Het lijkt de verelendungstheorie van Karl Marks wel eerst de mensen uitkleden dan pas helpen. Als er ook nog een vermogenstoets bijkomt kun je hypotheek betaling helemaal vergeten. VNG laat een balonnetje op en kijkt hoeveel verzet er komt.