• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. s.vriezen@careaz.nl

    Ik denk dat het zinvoller is om te starten met programma’s op scholen over hoe verzorg ik mijn ouders wanneer ik ook willen werken, carrière maken. Daarnaast moet de overheid wat betreft bouw aanpassingen doen. Wat valt er te praten over morgen? Mijn kinderen gaan echt niet in Doetinchem wonen om dicht bij de ouders te zijn. Zijn er buren die nog voor elkaar willen zorgen? Misschien in kleine gemeenschappen.

  2. Peter Koopman

    De bredere insteek van ActiZ spreekt mij meer aan dan het bevorderen van “babbelen” door ouderen. Immers hoe “morgen” wordt is onbekend, onzeker en speculatief. VWS wil ouderen misschien voorbereiden op het huidig beleid dat tot Op=Op zal leiden? Omdat enkele politieke partijen “de Zorg” als onkostenpost op de Rijksbegroting zien en de Langdurende Zorg willen minimaliseren. Zonder duidelijk beleid wat de bijdrage zal zijn vanuit de overheid is nu particulier praten over een onbekende toekomst “tijdvulling” en weinig betekenisvol voor mensen, die met kleine pensioenen, ondeugdelijke huisvesting, stijgende kosten voor levensonderhoud en op beperkingen inzake ondersteuning en zorg moeten gaan rekenen, toch?