• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Jorrit Stroosma

  Dat is bij veel kleine zorgaanbieders het geval, met name ook in de GGZ. Tekenen bij het lijntje en verder geen gezeur.
  Ze doen veel liever zaken met grote zorgaanbieders, daar zitten bestuurders en managers die al bezig zijn met hun volgende baantje en willen dus niet bekend staan als dwarsliggers, want dat is slecht voor de carrièremogelijkheden.
  Veel kleine zorgaanbieders hebben een duidelijke visie op het leveren van goede zorg en principes waar ze voor staan. En dat botst volkomen met het beleid van de zorgverzekeraars, zorg moet zo efficiënt en goedkoop mogelijk.
  Daarom kiezen veel wijkverpleegkundigen en kleine GGZ aanbieders er voor om niet gecontracteerd te gaan werken.

 2. Peter Koopman

  Zorgverzekeraars betalen thans namens de verzekerden de geleverde professionele zorg. Het is misschien beter om deze administratieve tussenpersoon er uit te halen en de verzekerde zelf de rekening laten betalen en daarna dus te declareren bij de eigen verzekeraar? Dan heeft de verzekeraar echt contact ( bewijs van klantvriendelijkheid) over de kwaliteit en prijs ( incl eigen risico ) van het geleverde. Deze administratieve uren horen -niet onbetaald- op het bordje van de zorgprofessional te liggen. Weg met deze administratieve lasten! Als we ( de politiek ) de patiënt willen ontlasten van deze administratieve last, zou deze zorg een overheidsverstrekking in natura moeten worden en besparen we op het instandhouden van een dan overbodig en versplinterd verzekeringssysteem.

 3. Binjamin Heyl

  Ook binnen de gezondheidszorg gaat het ondanks alle mooie praatjes om macht, macht en nog eens macht. Zij die geen macht hebben zijn nu eenmaal speelbal van machthebbers een wereldwijde en eeuwenoude traditie. De enige weg is te zorgen voor een sterke tegenmacht. Dat geldt ook voor dit gweldige, prachtig land dat door heuse machthebbers wordt beschermd als een teer vaasje. Kijk eens hoeveel decennia verpleegkundigen en verzorgenden behandeld worden omdat de beroepsverenigingen en vakbonden niet in staat zijn om gezamenlijk alleszins redelijke eisen af te dwingen. Ze leren het nooit, helaas.