• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Frank Conijn

    Gedragsverandering is inderdaad belangrijk. Maar daar zou al mee begonnen moeten voordat de problemen ontstaan.
    .
    De meest kosteneffectieve manier om mensen hun voedings- en beweegpatroon te laten verbeteren is een continue multimediacampagne die het grote belang daarvan laat inzien.
    .
    Te bekostigen door Rijksoverheid als care-financier en de zorgverzekeraars als cure-financiers, want in zowel care als cure zullen na verloop van tijd de vruchten van een dergelijke campagne geplukt worden.

  2. Hippocratez

    Ik zeg het nogmaals: preventie is uitstel van executie. Ooit gaan we toch ergens aan dood. En dat laatste levensjaar zal altijd het duurste blijven.

  3. Danielle Scholten

    Preventie/gedragsverandering is wel degelijk de expertise van (bepaalde) medische zorgverleners; de revalidatiezorg. Gedragsverandering komt vaak pas tot stand bij een bepaalde (medische) urgentie maar houdt helaas geen stand op lange termijn. Hiervoor is veel meer nodig dan uitbesteden buiten de zorg; Het ontwikkelen van lokale expertise centra voor leefstijl, preventie en herstel, in innige samenwerking met buurtbewoners, gemeente en zorginstanties, kan het verschil gaan maken.