• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Arne van Oranje

    Zullen we dit gewoon maar niet doen. Kwaliteit interesseert zorgverzekeraars geen hol, alleen hoe duur de zorg is. Dus je loopt als verzekerde zeer groot de kans dat het advies niet naar de beste zorgaanbieder is maar naar de goedkoopste.

  2. Ron Sneep

    Het begrip “advies” vergt in dit verband wel een nauwkeurige omschrijving. In de tekst wordt het voorbeeld gegeven van iemand met een kunstgebit, die een tandarts verzekering afsluit. Op het eerste oog lijkt dit sympathiek en niet verkeerd, vooral omdat dit een financiële invalshoek heeft. Maar wat als het om medische inhoud gaat. Kan de zorgverzekeraar medisch inhoudelijke adviezen gaan gegeven? Op basis van welke inhoudelijke deskundigheid dan? Wie borgt de kwaliteit van die adviezen? En hoe is dan de verhouding met de behandelaar?
    Zonder nauwkeurige omschrijvingen en heldere, nauwkeurige afbakening is dit voorstel “een ballon die snel doorgeprikt moet worden”.