ACTUEEL

SER onderzoekt betaalbaarheid zorg

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) advies gevraagd over de toekomstbestendigheid van de zorg. Schippers wil met name weten hoe de SER aankijkt tegen de betaalbaarheid van de zorg en de knelpunten op de arbeidsmarkt.

Met het oog op eigen oordeelsvorming roept de SER partijen in de zorg op om hun mening over deze onderwerpen te geven. De SER organiseert hiertoe niet alleen hoorzittingen, maar ook een online consultatie, waardoor iedereen in de gelegenheid wordt gesteld zijn mening te geven.

Concrete knelpunten

De SER-commissie die het advies voorbereid wil ondermeer weten wat volgens betrokkenen de concrete knelpunten in de gezondheidszorg zijn en waardoor worden deze problemen worden veroorzaakt. Ook wil de SER de meningen peilen over de huidige marktordening en financiering van de zorg. Meer in het bijzonder hoopt de SER oplossingen te horen voor de kostenstijgingen en het personeelstekort in de zorg.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing, huisarts

7 februari 2012

Laatste SER rapport lezen over de zorg die de huidige WMg afwees? Net als de Raad van State trouwens....

smeets

8 februari 2012

Dan maar gelijk het taboe over de btw voor de zorg doorbreken
fsmeets
consultant

Waling-Huijsen

15 februari 2012

Ik zou zo graag de reacties zien die mensen ingestuurd hebben op de 4 vragen die de SER stelt over de toekomst van de zorg. Waar kan dat?

Top