ACTUEEL

Pantein vernieuwt raad van commissarissen

Dorine Heldring en Richard Grol zijn toegetreden tot de raad van commissarissen van Zorggroep Pantein.

Heldring (1957) studeerde organisatiekunde in Leiden en is lange tijd werkzaam geweest in het bedrijfsleven ondermeer voor de Rabobank en IBM. Sinds 2003 is Heldring vanuit haar eigen bedrijf werkzaam op het gebied van consultancy en mediation. Ze werkt onder andere als mediator voor de Rechtbank ’s Hertogenbosch. Ook bekleedt zij diverse bestuurlijke functies onder andere voor de Kamer van Koophandel Brabant en de NMI Groep arbeidsmediations. Heldring is tevens lid van de SER Brabant.

Autoriteit

Emeritus hoogleraar Grol (1946) is een autoriteit op het gebied van kwaliteit van de gezondheidszorg. Hij was tot voor kort hoogleraar kwaliteit gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkte tevens als hoogleraar voor de universiteit van Maastricht. Vanaf 1990 was hij directeur van IQ Healthcare, oprichter en voorzitter van de European Association for Quality in Primary Healthcare (EquiP) en lid van de Gezondheidsraad.

Excellent

Pantein, waartoe Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer hoort, is content met de toetreding van Heldring en Grol. “Beide personen zijn zeer kundig op de aandachtsgebieden human resources management en kwaliteit & veiligheid”, aldus bestuursvoorzitter Ton Hanselaar. “Thema´s die ontzettend belangrijk zijn voor het functioneren van de arbeidsmarkt en de toekomst van de zorg. Klanten willen excellente zorg en dat betekent dat wij excellente toezichthouders nodig hebben.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top