ACTUEEL

Botox-bedenker droomt van gemiste miljarden

Als hij ooit had kunnen bedenken waar zijn uitvinding voor gebruikt kon worden, had hij zijn middeltje nooit voor 'maar' 4,5 miljoen dollar (ongeveer 3,4 miljoen euro) verkocht. Dat zei Alan Scott, de bedenker van het rimpelwondermiddel Botox, in een maandag gepubliceerd interview met de Times of India.

Behalve dat de Botox niet aan te slepen is voor cosmetische doeleinden, wordt het middel ook ingezet voor talloze spiergerelateerde kwalen, waar het voor bedacht werd. “Als ik me had gerealiseerd hoe groot het zou worden, had ik het in 1991 nooit aan chemiebedrijf Allergan verkocht”, zei Scott.

Botox-rechten

Destijds was Scott wel content met de deal waarbij hij de rechten van Botox, wat toen nog Oculinum heette, overdeed aan het Californische bedrijf. “Maar als ik het had gehouden, zou ik nu misschien wel een miljard per jaar binnenhalen.”

Botox, dat dodelijk kan zijn, is een spierontspanner. Sinds 1989 mag het gebruikt worden voor medische doeleinden. Pas in 2002 werd het goedgekeurd als antirimpelmiddel en daarvoor wordt het nu in meer dan 80 landen gebruikt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top